Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BIM software pro TZB DDS-CAD postupuje do dalších zemí

BIM aplikací pro projektanty TZB není na našem trhu mnoho. Ale i pro tuto oblast existuje jednoduše ovládaný nástroj, který projektantovi může pomoci nejen při dimenzování a optimalizaci návrhu, ale i při hledání kolizí.

DDS-CAD patří mezi aplikace podporující BIM při navrhování TZB v budovách. Jeho autorem je norská firma Data Design System (DDS) a asi největší počet uživatelů je dnes, kromě Skandinávie, v německy mluvících zemích. DDS-CAD pracoval od začátku svého vzniku na počátku 80. let minulého století se 3D symboly a objekty, postupem doby se z něj vyvinul rozsáhlý nástroj pokrývající většinu úloh, které projektanta TZB potkávají. Má své partnery v různých zemích, nejdále asi v Brazílii, ale i v České republice, Polsku, Slovinsku a Litvě. Nejnovější zemí, která má nyní svého zástupce, je Itálie.

Aby si všichni partneři mohli předávat své zkušenosti nejen s vlastním softwarem DDS-CAD, ale i v oblasti využití BIM obecně, konalo se v prvním červencovém týdnu setkání partnerů v hlavní centrále firmy DDS pro Německo - v Aschebergu. Byla zde předvedena nová verze DDS-CAD 10, která bude k dispozici i pro Českou republiku - v českém jazyce - během podzimu 2014.

Pokud se zajímáte o projektování TZB a jak využít metodiku BIM, navštivte webové stránky partnera DDS v ČR, nebo mezinárodní webové stránky software DDS-CAD. Software si můžete i odzkoušet, pokud si tuto možnost vyžádáte vyplněním formuláře.

Pokud byste si rádi ověřili spolupráci s využitím metodiky BIM, využijte letní akce Pilotní projekty od Odborné rady pro BIM.


CAD-BIM s.r.o.
logo CAD-BIM s.r.o.

Firma CAD-BIM s.r.o. je zaměřena na nástroje CAD/BIM ve stavebnictví, zabývá se distribucí, lokalizací a zákaznickou podporou pro software Graphisoft DDScad (DDS-CAD) určený pro projektování profesí TZB ve stavebnictví. Součástí činnosti jsou konzultace ...

 
 
Reklama