Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jubilejní 5. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ stanovil nový rekord v počtu přihlášených studentů

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. vyhlásila v září 2013 již 5. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ pro studenty středních průmyslových škol stavebních.

Do tohoto jubilejního ročníku se přihlásilo 146 studentů z 19 středních průmyslových škol stavebních z celé ČR, a 5. ročník soutěže tak stanovil nový rekord v počtu přihlášených soutěžních prací.

Do 5. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ se přihlásilo 85 třeťáků, kteří měli za úkol vypracovat projekt rodinného domu, a 61 čtvrťáků, kteří projektovali občanskou stavbu. Celkově se do soutěže přihlásilo 146 studentů z 19 středních průmyslových škol stavebních z celé ČR.

V prvním, školním kole soutěže práce hodnotili techničtí poradci společnosti Wienerberger spolu s řediteli jednotlivých škol nebo jejich zástupci a odbornými pedagogy. Hodnotitelé určili pořadí studentů na prvních třech místech v každé z obou soutěžních kategorií za každou školu (projekt rodinného domu pro třeťáky a projekt občanské stavby pro čtvrťáky). Ocenění studenti získali čestná uznání deklarující jejich umístění v prvním kole soutěže a finanční odměnu. Ocenění ve formě finanční odměny obdrželi kromě studentů také odborní pedagogové, kteří studentům asistovali při zpracování soutěžních prací, a školy, které ocenění studenti navštěvují.

Soutěžní práce studentů oceněných v prvním kole soutěže postupují automaticky do kola druhého, celostátního. Hodnocením prací v rámci druhého kola se bude zabývat odborná porota složená z doc. Ing. Františka Kulhánka, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, Ing. Ivo Petráška ze společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. a zástupců mediálních partnerů soutěže. Odborná porota v průběhu srpna 2014 určí pořadí studentů na prvních třech místech v obou soutěžních kategoriích. Úspěšní studenti se mohou, stejně jako v prvním kole soutěže, těšit na čestná uznání a finanční odměnu. Finanční odměnu získají také školy vítězných studentů, které navíc obdrží vstupenky na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2014, který se koná od 16. do 20. září 2014 na výstavišti v Praze – Letňanech.

Na veletrhu proběhne slavnostní vyhlášení výsledků druhého kola soutěže a předání čestných uznání vítězným studentům.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama