Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Motor od KSB vyznamenán cenou za energetickou účinnost

Dne 12.3.2014 vyznamenala Deutsche Unternehmensinitiative DENEFF (Německá podniková iniciativa) na své zahajovací konferenci v Berlíně společnost KSB cenou poroty.

Před zhruba 250 účastníky vyhodnotilo grémium expertů synchronní reluktanční motor „SuPremE“ od výrobce čerpadel z Frankenthalu jako nejpřesvědčivější inovaci v oblasti energetické účinnosti. Na rozdíl od běžných synchronních motorů neobsahuje tento pohon žádné magnetické materiály ze skupiny vzácných zemin, které jsou klasifikovány jako kritické suroviny, jejichž těžba způsobuje závažné dopady na životní prostředí.

Na rozdíl od asynchronních motorů má navíc také vysokou účinnost a to zejména při nižších otáčkách. Porota zdůvodnila své rozhodnutí takto:

Při použití nového technického řešení byl výrobek s normovanými rozměry (nízkonapěťový elektromotor) modifikován a efektivně optimalizován tak, že při stejném použití a za stejných podmínek je výrazně snížena spotřeba energie.

Všichni finalisté prokázali, že inovace je nevyčerpaným energetickým zdrojem díky kterému mohou být úspory energie atraktivnější a jednodušší“, sdělil Carsten Müller (MdB), generální ředitel společnosti DENEFF. „KSB tak demonstrovala velkolepého podnikatelskéha a inovačního ducha v oblasti energetických úspor.


Motor od KSB vyznamenán cenou za energetickou účinnost

 
 
Reklama