Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové zařízení na zvyšování tlaku

Začátkem dubna 2014 vystavovala společnost KSB Aktiengesellschaft na veletrhu IFH v Norimberku nové zařízení na zvyšování tlaku v kompaktním provedení. U konstrukční řady Hya-Solo EV se jedná o plně automatické zařízení s jedním čerpadlem.

Jeho maximální dopravované množství činí šest krychlovým metrů za hodinu při dopravní výšce až 53 metrů. Zařízení je řízeno frekvenčním měničem. Ten zapíná čerpadlo při poklesu tlaku a zajišťuje konstantní tlak permanentní regulací otáček. Při překročení nastavené požadované hodnoty naopak zařízení vypne. Tak je garantován energeticky účinný provozní režim, orientovaný podle potřeby.

Vysokotlaké čerpadlo má hydrauliku z nerezové oceli, odolné proti korozi a tlakový prostor je uspořádán tak, že odvádí vzduchové uzávěry z mechanické ucpávky. Tím je zabráněno chodu na sucho a je prodloužena životnost čerpadla.

Jako pohony se používají jednofázové motory na střídavý proud s napětím 230 V. Jejich výkon činí podle konstrukční velikosti 0,55 nebo 1,1 kW. Jednofázový frekvenční měnič zajišťuje zachování konstantního výstupního tlaku zařízení a spotřebu jen tolika energie, kolik je jí zapotřebí. Integrovaná ochrana proti chodu na sucho vypíná agregát při nedostatku vody a stará se tak o bezpečnost provozu.

Kompaktní a atraktivní design systému umožňuje i odlahovou montáž, která je prostorově úsporná. Připojovací kabel 1,5 dlouhý se zástrčkou a s jištěním (Schuko) umožňuje uvést zařízení elektricky do provozu i laikovi.

Oblastí použití nové jednotky je zásobování vodou pro obytné a kancelářské budovy, postřikování a zavlažování v zemědělství, využívání dešťové vody a zařízení na užitkovou vodu v průmyslových aplikacích.


Nové plně automatické zařízení s jedním čerpadlem Hya-Solo EV pro zvyšování tlaku v kompaktní provedení

 
 
Reklama