Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Duální detektory pohybu společnosti Siemens snižují počet falešných poplachů

Nové duální detektory pohybu Magic PDM-IXx12/T a PDM-IXx18/T nabízí spolehlivou detekci pohybu osoby narušitele a vysokou odolnost vůči falešným poplachům.

Jejich výkon je založen na vylepšené verzi algoritmu Siemens Matchtec, který kombinuje pasivní infračervenou (PIR) a mikrovlnnou (MW) složku detekce, díky čemuž mohou detektory mimořádně přesně rozhodovat o pohybu ve své detekční zóně.

Inteligentní postupy zpracování ve vylepšeném algoritmu Matchtec zajišťují vysokou spolehlivost detekce a odolnost vůči falešným poplachům. Algoritmus analyzuje relativní sílu infračervených a mikrovlnných signálů získaných od pohybujícího se objektu pro správné vyhodnocení. Je dokonce možné použít více detektorů v těsné blízkosti, protože algoritmus omezuje interferenci mezi mikrovlnnými moduly, čímž se zvyšuje flexibilita při výběru místa instalace.

Detektory mají odolnější konstrukci. Ve srovnání s předchozími modely mohou odolávat vyššímu mikrovlnnému záření a větší intenzitě pole. Díky tomu jsou v souladu s novými, podstatně přísnějšími, předpisy CE, které jsou v platnosti od června 2014.



Detektory jsou vhodné pro domácí i komerční prostředí a fungují dobře i v náročných podmínkách, jako například v místnosti s rychlými a extrémními teplotními výkyvy, které jinak mohou způsobovat falešné poplachy.

Detektory mají moderní, štíhlý design a mohou být proto instalovány nenápadně i v místnostech, kde je atraktivní vzhled důležitý. Instalace 12 m verze může být i zapuštěná (pod omítku). Pro montáž na stěny a stropy se používá stejný držák, což usnadňuje montáž a snižuje i náklady skladových položek.

Detektory vyvinuté obchodní jednotkou Siemens Security Products nabízejí širokou řadu výhod i pro instalační techniky. Díky přednastaveným zakončovacím rezistorům jsou připraveny k použití s ústřednami Siemens SPC a Sintony. Zakončovací moduly usnadňují bezproblémové připojení detektorů i k ústřednám jiných výrobců. Automatický režim krokového testu umožňuje, aby detektor zůstal v tomto režimu tři minuty po zapnutí, což šetří čas, neboť všechny krokové testy mohou být provedeny bez opakovaného otevření detektoru nebo výměny DIP přepínačů.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama