Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sprchové panely Schell

Sprchové panely Schell nabízejí rychlé, bezpečné, šetrné a ne příliš nákladné vylepšení pro sportoviště, školy, ale i domácnosti

Šatny a sociální zázemí mnoha českých škol, provozoven či sportovišť jsou v havarijním stavu. Voda ze sprch často jen odkapává nebo naopak teče neovladatelným směrem, teplotou či silou. Německý výrobce armatur Schell nabízí rychlé řešení bez nutnosti předělávat rozvody vody či měnit obklady. I na českém trhu jsou k dostání sprchové panely Linus DP-SC-M a DP-SC-T.

Tyto panely se montují přímo na stěnu nebo obklad na místo stávajících sprch, přinášejí komfort, ale především jsou hospodárné, bezpečné a odolné. Jde skutečně o rychlou modernizaci zastaralých sprchových prostor ve veřejných prostorech sportovišť, bazénů či školních šaten. Schell dodává panely s ovládáním tlačítkem se samouzavírací kartuší buď směsovací nebo s termostatem. Připravuje se též verze s elektronickým spouštěním.

Velkou předností panelů Schell Linus je jejich hospodárnost. O úsporu vody se „stará“ maximální průtok devíti litrů vody za minutu. Časový interval průtoku vody se dá nastavit přibližně od pěti do třiceti sekund.

„Pro mnoho škol či sportovišť může být neocenitelné či přímo motivující, že není třeba zasahovat do rozvodů a následně měnit obklady. Po odstranění stávajících armatur stačí sprchové panely Schell šesti hmoždinkami a šrouby připevnit na zeď, připojit na současný rozvod vody a hotovo,“ popisuje Aleš Řezáč, obchodní zástupce Schellu pro Českou republiku, a dodává: „Instalatéři nebo montážní firmy si dokonce mohou kdykoli prohlédnout montážní video na naší webové stránce, kde je celý postup jednoduše a názorně předveden.“

Panely Schell Linus jsou velmi odolné díky své konstrukci z eloxovaného hliníku, tedy stabilního materiálu, který nereziví, čímž si zachovávají dlouhou živostnost.

Technická data sprchových panelů Schell:
  • průtok armatury: méně než 10 litrů vody za minutu při tlaku 3 bary
  • tlak vody: 1,5 až 5 barů
  • nastavitelnost teploty: 5 až 45°C, s termostatem možnost omezení na 38°C
  • nastavitelnost času: 5 až 30 sekund
  • míry: 1200 x 226 x 115 milimetrů
  • váha: 15,42 kg
  • nejnižší hlučnost

SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 
Reklama