Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zvyšujeme komfort, snižujeme náklady

Úkolem izolace objektů je v prvé řadě ochránit stavbu před zimou a horkem.

Současně je však důležité zamezit vzniku plísní, to znamená zabezpečit dostatečný odvod vlhkosti z konstrukce směrem ven i dovnitř. Nutná je rovněž ochrana proti nežádoucímu proudění vzduchu, především vlivem klimatických podmínek. Abychom této kompletní ochrany dosáhli, je vhodné použít systém pro clima.

Pro lepší představivost můžeme říci, že tento systém je založen na stejném principu jako moderní outdoorové oblečení, které často používáme. To znamená, že jednotlivé vrstvy „oblečení“ (respektive obálky domu) nás ochrání před větrem, chladem, horkem i vlhkem. U outdoorového oblečení platí stejné pravidlo jako u izolací objektů – kvalita detailů určuje kvalitu celku. Produkty pro clima nabízejí inteligentní folie (membrány), které umí nejen reagovat na dění v okolí i uvnitř konstrukce objektu, ale zabezpečí i dokonalé ošetření všech detailů a prostupů včetně oken a dveří. K tomuto účelu slouží různé těsnící pásky, lepidla, průchodky a další spojovací materiál Důležitou součástí tohoto ošetření je i přelepení všech montážních spojů, včetně neprodyšného napojení na ostatní konstrukční prvky (například okenní rámy). Pokud dostatečně všechny detaily neutěsníme, nastane stejná situace, jako kdybychom nosili kvalitní bundu, ale měli přitom rozepnutý zip.

Materiály pro clima vhodně doplňují systém izolací COMPRI. Zahrnují systémy pro vnitřní neprodyšnou izolaci staveb (INTELLO a DB+), systémy pro neprodyšnou izolaci při sanacích (SANTA, DASATOP a DASAPLANO), vzduchotěsné vnější difúzní folie (SOLITEX) a systémy pro napojení a řešení jednotlivých detailů (TESCON VANA, RAPID CELL, CONTEGA, ORCON F, ROFLEX, KAFLEX, atd.).

Neméně důležité je také ověření těsnosti. Firma CIUR a.s. Vám pomůže v rámci diagnostiky budov s odhalením netěsností objektu pomocí tzv. BlowerDoor Testu měřící vzduchotěsnost budov a měření termokamerou lokalizování tepelných mostů a zjišťování rizikových míst k růstu plísní.

Systém COMPRI je synonymem pro přirozeně zdravé bydlení v budovách s nízkými náklady na vytápění. Další informace naleznete na našich stránkách. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.



CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 
Reklama