Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní řízení spotřeby od Nelumbo

Regulátor BEMS je určen k dosažení maximální možné užitečné spotřeby přebytků vlastní vyrobené elektřiny v odběrných místech s připojenou fotovoltaickou elektrárnou a s účtováním v režimu "zelený bonus".

Přináší to optimální zhodnocení vlastní vyrobené elektřiny, a to po celou dobu životnosti FVE, která určitě není omezena pouhým dvacetiletým obdobím spojeným s proplácením zelených dotací. Především však konečně dodá fotovoltaické elektrárně prapůvodní smysl, kterým je vyrábět si elektřinu sám pro sebe a v rámci možností co nejvíce omezit svou závislost na nakupované elektřině a jejím cenovém vývoji.

BEMS

Řešení je určeno k zajištění účinné regulace přebytků, jelikož umí měřit velikost a směr toku elektřiny předávacím místem a plynule přitom regulovat příkon elektrické zátěže. Dokážeme přebytky elektřiny z FVE nasměrovat do elektrických spotřebičů, aniž bychom připustili sebemenší odběr ze sítě. Podle ročního období tak dokážeme částečně či úplně zajistit energetické potřeby odběrného místa z vlastní solární elektrárny a ušetřit za nákup stejného množství libovolné jiné, však vždy dražší energie.

Pro téměř 100% zajištění přebytků je vhodné systém kombinovat se systémem na akumulaci energie.

Regulátor BEMS je určen k dosažení maximální možné užitečné spotřeby přebytků vlastní vyrobené elektřiny v odběrných místech s připojenou fotovoltaickou elektrárnou a s účtováním v režimu "zelený bonus". Přináší to optimální zhodnocení vlastní vyrobené elektřiny, a to po celou dobu životnosti FVE, která určitě není omezena pouhým dvacetiletým obdobím spojeným s proplácením zelených dotací. Především však konečně dodá fotovoltaické elektrárně prapůvodní smysl, kterým je vyrábět si elektřinu sám pro sebe a v rámci možností co nejvíce omezit svou závislost na nakupované elektřině a jejím cenovém vývoji.

 
 
Reklama