Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Evropský etický kodex pro Energy Performance Contracting

Etický kodex EPC představuje soubor zásad, jež měli dodržovat poskytovatelé EPC, ale také klienti, aby se dařilo projekty úspěšně realizovat, maximalizovat úspory energie a zajistit udržitelnost opatření.

Evropský etický kodex pro Energy Performance Contracting (dále jen Etický kodex EPC) definuje základní hodnoty a principy, které jsou považovány za zásadní pro úspěšnou přípravu a realizaci projektů EPC v evropských zemích.

Etický kodex EPC slouží jako rámec pro etické rozhodování v této oblasti a je určen pro:
  • poskytovatele EPC,
  • klienty EPC a facilitátory EPC

Etický kodex EPC představuje soubor zásad, jež by při přípravě a realizaci projektů EPC měli dodržovat především poskytovatelé EPC, ale také klienti, tak aby se dařilo projekty úspěšně realizovat, maximalizovat úspory energie a úspory nákladů z realizovaných energeticky úsporných opatření a zajistit udržitelnost těchto efektů.

Etický kodex EPC v sobě také obsahuje základní mechanismus pro zajištění profesionality odvětví EPC a je ukazatelem kvalitativních požadavků pro nové poskytovatele, kteří vstupují na trh EPC.

V neposlední řadě je Etický kodex EPC také kvalitativním ukazatelem pro klienty EPC – co by měli očekávat a vyžadovat od poskytovatelů EPC a jaké zásady by sami měli dodržovat, aby mohl být projekt EPC realizován ke spokojenosti všech zúčastněných stran.

V současnosti se text Evropského etického kodexu dotváří v rámci aktivit projektu Transparense.
Poslední verze Evropského etického kodexu pro EPC.


SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.
logo SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.

Podpora a rozvoj využívání úspor energie: poradenská činnost propojuje technické znalosti možností hospodárného využívání energie s jejich ekonomickou analýzou, celkovým hodnocením včetně dopadů na životní prostředí, návrhy optimálního způsobu financování ...

 
 
Reklama