Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní a spolehlivá tepelná čerpadla vzduch/voda od výrobce Mitsubishi Electric

Kompletně nová konstrukce s novými typy výměníků od Mitsubishi Electric nabízí nejúspornější tepelná čerpadla vzduch/voda na trhu.

Power Inverter – New Generation

Tato nová tepelná čerpadla jsou speciálně určená pro ohřev teplé vody a vytápění s velmi nízkými provozními náklady. Garantovaný operační rozsah až do venkovní teploty - 20 st. C. Patentovaná technologie je součástí tepelných čerpadel pouze od výrobce Mitsubishi Electric. Cena již od 52 580,- Kč (bez DPH).

Tato nová tepelná čerpadla od výrobce Mitsubishi Electric jsou určena pro bivalentní a monovalentní provoz. Rozsah topných výkonů je velmi široký, a to od 4 kW do 12 kW (podle DIN EN 14511). Jsou tak ideálním řešením pro použití v pasivních, nízkoenergetických a menších rodinných domech.

Nové venkovní jednotky z řady Power Inverter – New Generation s označením PUHZ-SW nyní nabízejí ještě více energeticky úspornější provoz. Podle nové směrnice ErP (Energy related Product) dosahují nová tepelná čerpadla energetické třídy A+/A++. Topný faktor (COP) dosahuje hodnoty až 4,8 při podmínkách A7/W35 (podle DIN EN 14 511).

Efektivnějšího provozu bylo dosaženo použitím nových typů kompresorů a optimalizací stávajících výparníků. Prostřednictvím speciálního zásobníku chladiva určeným k podchlazení chladiva a dvou individuálně elektronicky řízených expanzních ventilů, pracují jednotky za každého provozního stavu vždy za optimálních podmínek. Prostřednictvím optimalizovaného řízení odtávání a nového ekologického chladiva R410A nehrozí již při nízkých venkovních teplotách zamrznutí. Speciálně upravenými lopatkami ventilátorů se snížila maximální hladina akustického tlaku a díky možnosti dlouhého vedení chladiva a velmi malé hmotnosti je umožněno snadné umístění v okolí vytápěného objektu. Rozsah použití je velmi široký a je garantován od teploty venkovního vzduchu -20 °C do +35 °C s výstupní teplotou vody až 60 °C bez nutnosti použití jakéhokoli elektrického dohřevu.

více na www.zubadan.cz


nukumi s.r.o.
logo nukumi s.r.o.

Dodávka, montáž a servis zařízení od výrobce Mitsubishi Electric. Technická školení a poradenství pro projekční a montážní firmy na vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly typu vzduch-voda, země-voda a vzduch-vzduch vč. systémů regulace a jejich řízení.

 
 
Reklama