Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Letošní vítěz ekologického oskara získá nízkoenergetický dům

Nejúspěšnější projekt v soutěži letošního šestého ročníku E.ON Energy Globe Award ČR, známé v ČR pod názvem ekologický oskar získá od společností E.ON a Saint-Gobain hrubou stavbu dřevostavby v hodnotě 1,1 milionu korun.

Atraktivní cena čeká na vítěze letošního šestého ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR, známé v České republice pod názvem ekologický oskar.

O tuto hlavní cenu se mohou ucházet obce, instituce i jednotlivci se svými projekty, zaměřenými na úspory energie a ochranu životního prostředí. Stejně jako loni se soutěží o ekologického oskara ve čtyřech základních kategoriích „Obec, Kutil, Firma a Mládež“, které se týkají již dokončených a fungujících projektů. Další, speciální kategorie „Nápad“ však nabízí šanci i autorům zajímavých myšlenek a nápadů, které na realizaci teprve čekají. Vítěz v této kategorii získá finanční podporu k tomu, aby svůj nápad mohl převést do praxe. Další nedílnou součástí podpory vybraného projektu je mentoring a další s nápadem spojená podpora společnosti E.ON.

Přihlášení a účast v soutěži je zcela zdarma.

Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, se snaží inspirovat firmy, instituce i jednotlivce k tomu, aby se svou měrou pokusili přispět k ochraně životního prostředí a úspoře energií. Držitele ekologických oskarů čeká široká publicita. Vítězný projekt v každé kategorii obdrží ceny od partnerů soutěže, celkový vítěz pak navíc získá hrubou stavbu dřevostavby systému Legopan 108 Saint-Gobain, včetně projektové dokumentace, základové desky, kanalizačního a vodovodního potrubí a zateplení. Hodnota hrubé stavby tohoto domu přesahuje 1 milion korun, jedná se tedy o velmi atraktivní cenu. Celkový vítěz bude zároveň Českou republiku zastupovat při mezinárodním finále Energy Globe World Award.

Ekologické oskary si v České republice získávají stále větší popularitu, o čemž svědčí jak rostoucí počet přihlášek do soutěže, tak zájem médií a veřejnosti. O vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje odborná porota, celkového vítěze pak vyberou diváci v sále při slavnostním vyhlášení, které bude přenášet Česká televize. Výsledky kategorie „Nápad“ budou vyhlášeny samostatně. Cena přitom čeká i na „nejsympatičtější projekt“, který vybere široká veřejnost prostřednictvím internetového a SMS hlasování.

Uzávěrka přihlášek je 15. května 2014. Bližší informace o soutěži a přihlášku naleznete na www.energyglobe.cz

V loňském roce se soutěže E.ON Energy Globe Award ČR zúčastnilo celkem 217 firem, obcí, institucí a jednotlivců, což znamená jednu z nejvyšších účastí ze všech 165 zemí, v nichž se soutěž pořádá. V České republice loni získal ekologického oskara Jiří Marian z Mikulova s projektem Hotel - vinařství Galant, který maximálně možným způsobem šetří energie a v němž se i skleníkové plyny využívají dále k výrobě vína a wellness programu pro návštěvníky. Nejsympatičtějším projektem se na základě hlasování veřejnosti stala přestavba gotického hradu na knihovnu v jihočeské Soběslavi.

Partneři letošního ročníku E.ON Energy Globe Award ČR 2014:
  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.
  • Vaillant Group Czech, s.r.o
  • CETELEM ČR, a.s.
  • Gorenje spol. s r.o.
  • Mediální partneři:
  • MAFRA, a.s.
  • Česká televize

E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama