Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Držitelem titulu EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje se stal Cyril Svozil ze společnosti FENIX Trading, s.r.o.

I letošní ročník potvrdil, že velkého úspěchu v podnikání lze dosáhnout i při dodržování pravidel fair play. Zveme Vás na přednášku Ing. Svozila na veletrhu Aquatherm ve středu 5.3.2014 mimo jiné o tom, zda je možná změna hodnocení elektřiny v průkazech budov. Vstup zdarma

Cyril Svozil, ředitel a majitel společnosti FENIX Trading, s.r.o., zvítězil v soutěži EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje, kterou organizuje společnost EY pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje. V Olomouckém kraji byl regionální vítěz vyhlášen již poosmé.

O vítězství Cyrila Svozila rozhodla nezávislá porota, které předsedal František Piškanin ze společnosti HOPI, držitel titulu Podnikatel roku 2012.

„Toto vítězství vnímám jako ocenění všech, kteří se na projektu jménem Fenix podíleli a podílejí, ať už to jsou naši zaměstnanci nebo zákazníci,“ sdělil své první dojmy vítěz Cyril Svozil.


Vítěz Cyril Svozil, ředitel a majitel společnosti FENIX Trading, s.r.o.,
foto www.ey.com
O soutěži EY Podnikatel roku

EY Podnikatel roku je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem. Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž EY Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje téměř v 60 zemích na šesti kontinentech. Podrobnější informace naleznete na www.podnikatelroku.cz

„V zemích, které disponují silnou podnikatelskou základnou a příznivým prostředím pro podnikání, roste celková životní úroveň a kvalita života. V České republice se snaží podnikat, uvádět na trh nové výrobky nebo zvyšovat kvalitu služeb jen přibližně každý pátý Čech. Podnikatele je tak třeba všemi dostupnými prostředky podporovat, nejen proto, že dávají práci a pomáhají významně k rozvoji regionů i celé České republiky. Těší mě, že letošní ročník soutěže EY Podnikatel roku opět přináší jedinečné podnikatelské příběhy, které mohou být příkladem a motivací pro ostatní a které potvrzují, že velkého úspěchu v podnikání lze dosáhnout i při dodržování pravidel fair play," říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

Profil vítěze: Cyril Svozil, FENIX Trading, s.r.o.
Cyril Svozil začal podnikat hned po sametové revoluci, jeho obchodní skupina FENIX vznikla v roce 1990 jako jedna z prvních soukromých společností v ČR. Prvními úspěšnými produkty byly elektrické sálavé topné panely ECOSUN.
S nárůstem poptávky trhu následovaly elektrické konvektory ECOFLEX, topné kabely a rohože ECOFLOOR a topné fólie ECOFILM. Firma se postupně rozrostla na holding, který je tvořen deseti obchodními společnostmi a je jedním z největších evropských výrobců plošných elektrických topných systémů, své produkty vyváží již do více než 50 zemí. Firmě podle jejího majitele v začátcích velmi pomohlo, že se jim podařilo uspět na britském a francouzském trhu.
Když zákazníci zjistili, že je FENIX úspěšný na nejvyspělejších trzích, začali přicházet sami. Zdražování energií zase přineslo zvýšený zájem o úsporné domy. I přes ostré podmínky na trhu je pro Cyrila Svozila klíčová fair play a drží se svého životního kréda: „Žij tak, abys sám sobě mohl večer pohlédnout do tváře.“
Za úspěchem jeho firmy stojí prý zejména potřebná flexibilita v relativně velké organizaci, orientace na zákazníka a vysoká motivovanost zaměstnanců. Cyril Svozil se těší, že jednou předá firmu svým dětem. Volný čas je pro něj vzácný, nejraději ho tráví s rodinou. Relaxuje také při jízdě na horském kole.


Fenix na veletrhu Aquatherm Praha 2014

O iniciativě Fenix v posuzování energetické náročnosti budov bude i přednáška Ing. Svozila na doprovodném programu veletrhu Aquatherm ve středu 5. 3. 2014, v přednáškovém sále v hale č. 5
Blok I:Průkaz energetické náročnosti budov - otazníky nad elektřinou jako zdrojem pro vytápění a pro přípravu teplé vody
  • 10:30-11:00 | PENB v objektech s elektrickým velkoplošným vytápěním – Ing. Cyril Svozil, předseda představenstva FENIX GROUP, a.s.
    Vyhl. 78/2013 Sb. – aplikace směrnice 2010/31/EU. Proč ČR zvolila nejvyšší hodnotu koef. neobnovitelné primární energie ze všech členských zemí EU na úrovni 3 !!!!? Je naděje na nové posouzení energetického mixu a přehodnocení PEF?
    Vstup zdarma po registraci na veletrh.
Stánex FENIX Trading č. 422 najdete na veletrhu Aquatherm 2014 v hale č. 4

 
 
Reklama