Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komunitní portál CADforum.cz dosáhl mety 100 tisíc diskusních příspěvků

Zájem profesionálů z oblastí strojírenství a výroby, architektury a stavebnictví, infrastruktury či geoinformatiky o komunikaci a výměnu poznatků neustále roste.

Komunita uživatelů CADforum.cz patří v oblasti počítačem podporovaného navrhování k nejaktivnějším – jak v Česku, tak i v rámci Evropy. Není otevřena pouze českým a slovenským zájemcům, ale existuje i v anglické a německé mutaci. Její historie sahá až do roku 2000 a o rozsahu zázemí odborných informací nejlépe mluví čísla, která shrnuje také přiložená infografika. CADforum.cz obsahuje:
  • více než 100 tisíc diskusních příspěvků v češtině, dalších cca 25 tisíc v anglické verzi,
  • 447 tisíc registrovaných uživatelů v anglické a 54,8 tisíce v česko-slovenské verzi,
  • na 6 700 českých a 2 577 anglických tipů a triků ke CAD aplikacím,
  • 6,8 milionů stažení užitečných aplikací, nástrojů, doplňků, knihoven a aktualizací,
  • více než 10,5 tisíce CAD bloků a symbolů ke stažení (s celkem 15,7 miliony stažení),
  • 380 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně,
  • 508 tisíc návštěv a 2,6 milionu shlédnutých stránek za měsíc.

„Vytrvale roste hlad po nových informacích a užitečných radách mezi profesionály z průmyslu, studenty odborných škol i dalšími zájemci o nejmodernější technologie. Jsme rádi, že na našem portálu nacházejí odpovědi a sami se aktivně podílejí na tvorbě unikátního obsahu. CADforum.cz neobsahuje jen tipy a triky či diskuse, ale také nadstavbové utility, CAD bloky, burzu práce, přehled CAD formátů, anglicko-český slovníček CAD pojmů, slovník příkazů AutoCADu, převodník fyzikálních jednotek, on-line testy CAD znalostí či CAD videa,“ doplňuje Vladimír Michl, který stál na přelomu tisíciletí u zrodu této oblíbené služby.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama