Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Redakce TZB-info se chystá na Aquatherm Praha

Již nyní Vás srdečně zveme nejen k návštěvě stánku TZB-info, ale i na doprovodný program, který pro Vás chystáme. Podrobný doprovodný program bude zveřejněn v nejbližších dnech. Po registraci je vstup na veletrh zdarma.

Ve spolupráci s pořadatelem veletrhu, agenturou MDL expo a partnerem veletrhu, společností REHVA, jsme zveřejnili zajímavé články zahraničních autorů k tematice TZB, které se váží i k připravovanému doprovodnému programu:
  • Požadavek na primární energii. Zákon o hospodaření s energií, energetické hodnocení budov, vliv technologií na hodnotu nemovitosti s ohledem na PENB aj. budou mezi tématy přednášek.
  • Ventilační systémy obytných budov Efektivní větrání je elementární nutnost nejen pro nízkoeneergetické budovy. Je velkým tématem pro budovy po zateplení, spolu s hygienickými požadavky a dopadu jejich nesplnění například i ve školních budovách. Tomuto důležitému tématu budou věnovány celé dva bloky doprovodného programu.
  • Chladicí systémy - případová studie V článku analyzované koncové jednotky jsou součástí centralizovaného systému pro větrání vytápění a klimatizaci, systém se skládá ze zdroje chladu, zdroje tepla (plynového kotle) vzduchotechnické jednotky (AHU) a elektrických čerpadel pro hydraulické okruhy. Ideální příklad nomenklatury veletrhu.
Do veletrhu chystáme ještě články
  • k tematice tepelných čerpadel,
  • využívání energie odpadní vody v budovách
  • stanovení potřeby studené a teplé vody v budovách

NA ZAHÁJENÍ DOPROVODNÉHO PROGRAMU jsou pozváni zástupci ministerstev, která mají úzkou vazbu na obor stavebnictví, resp. technická zařízení budov. Ministr průmyslu a obchodu i ministr životního prostředí již ve svých úvodních tiskových prohlášeních uvedli řadu plánů, které se oboru dotýkají. Přečtěte si první prohlášení např. k energetická koncepci, dostavbě Temelína, těžbě břidlicových plynů, nebo k dotacím.


 
 
Reklama