Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Monitorování a optimalizace spotřeb energií

Současná ekonomická recese, růst cen energií a návrhy energetických auditů na snižování spotřeb energií nutí provozovatele zavádět technická opatření na monitorování a optimalizaci spotřeb energií.

Tato nově zavedená technická opatření přináší provozovateli on-line přehled o spotřebách jednotlivých energií, vč. podrobné historie, ale především zavedením optimalizace spotřeb energií výrazné úspory v nákladech za tyto energie. Především se jedná o elektrickou energii, plyn, vodu, teplo, tlakový vzduch…
Přitom zrovna elektřina je jedna z nejlépe regulovatelných energií formou programovatelného odpínání spotřebičů v době jejich náhodných souběhů, ne vždy nejdůležitějších spotřebičů. Stačí jen rozložit čerpání elektrické energie v čase tak, aby denní odběr byl co nejvíce vyrovnaný, tím není nutné nasmlouvávat nadbytečné rezervované příkony a omezením těchto náhodných souběhů spotřebičů vyloučit překračování sjednaných hodnot a následných penalizací. Tyto souběhy spotřebičů není možné v lidských silách ohlídat, proto nabízíme programovatelný řídicí systém TRONIC2000, který má propracovaný algoritmus optimalizace spotřeb energií, přehlednou a snadno ovladatelnou SW vizualizaci na PC, za sebou rozsáhlou řadu referencí a tým zkušených odborníků.

 
 
Reklama