Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové multifunkční centrum Florentinum místo budovy Rudého práva

Součástí dokončovacích prací je i vybavení hygienických zařízení, o které se postaral český výrobce a dodavatel koupelen, společnost SIKO. Kromě vybavení koupelen pracovníci společnosti položili bezmála 15 000 m2 obkladů a dlažeb.

Komplex v celkové hodnotě přes 4,3 miliardy korun, jehož investorem je skupina Penta Investments, pojme zhruba 3 500 lidí, nabídne téměř 50 000 m2 kancelářských ploch, obchodů a dalších služeb.

„Jde o naši první spolupráci se společností Penta a myslím, že výsledkem je oboustranná spokojenost. Zakázky takového rozsahu nerealizujeme každý den,“ poznamenal vedoucí developerského oddělení SIKO Michal Horák a dodal: „V projektu jsme se angažovali nejen jako dodavatelé vybavení, ale také jako realizátoři montážních prací.“

multifunkční centrum Florentinum
obr. viz http://www.florentinum.cz, koncem listopadu bylo pronajato téměř 70 % plochy

Administrativní palác kromě kanceláří nabídne i příjemné multifunkční centrum, kde bude firemní školka nebo ubytovací kapacity.

Další zajímavosti o stavbě Florentinum v podrobném článku redakce TZB-info

Součástí projektu byla i rekultivace historické Desfourské zahrady. Prostory si již pronajaly společnosti Ernst and Young, právnická kancelář Havel, Holásek and Partners, Fortuna, Dr. Max a další.

multifunkční centrum Florentinum
Nové multifunkční centrum Florentinum
 
 
Reklama