Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuální informace k projektu napojování Prosetic (Teplice)

Přinášíme vám informace k projektu Připojení lokalit Lázně a Prosetice na centrální zásobování teplem.

Teplice – Druhá etapa výstavby horkovodu a napojování odběratelů tepla v Proseticích a Šanově na centrální vytápění z Elektrárny Ledvice je v plném proudu. Stejně jako první etapa, která obnášela napojení lázeňských objektů, i druhá probíhá v režii společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ.

Na parovodní rozvod jsou již napojeny lázeňské domy Beethoven, Císařské lázně a Sadové lázně. Do lázeňského domu Beethoven vede i nová parovodní přípojka do nově budované výměníkové stanice. Z ní už ovšem povede horkovod k dalším lázeňským objektům a dále Mlýnskou ulicí do lokalit Prosetic a Šanova. V současné době finišují úpravy předávacích stanic v Císařských a Sadových lázních, aby byly připraveny na přechod na horkovod.

Hlavní páteřní rozvod pro lokalitu Prosetice je veden do objektů současných plynových kotelen, v nichž budou zřízeny dílčí horkovodní přípojné stanice s napojením na stávající rozvody. Zprovoznění dodávek z nového horkovodu do všech těchto objektů očekáváme nejdéle do konce tohoto roku, přičemž přepojování odběratelů, kteří v současnosti odebírají teplo z plynových kotelen očekáváme pro oblast Prosetic v průběhu listopadu a prosince, a pro oblast Šanova od poloviny prosince.

Našim odběratelům v Teplicích, kteří nyní odebírají teplo z plynových kotelen v těchto lokalitách, tak začneme dodávat teplo vyráběné efektivní a ekologickou kombinovanou výrobou elektřiny a tepla z Elektrárny Ledvice. To jim mimo jiné přinese i finanční úsporu. Díky horkovodu budou oproti plynovým kotelnám, na které je napojena většina odběratelů v lokalitách druhé etapy, platit za teplo o 17 procent méně. Přepojením parovodu na nový horkovod zároveň ubydou tepelné ztráty, které se rovněž promítají do ceny za odebrané teplo. V rámci dokončení realizace obou etap pak ve finále počítáme s celkovou dodávkou tepla do města Teplice ve výši 112 TJ.

Podrobné aktuální informace k projektu napojování Prosetic

 
 
Reklama