Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Školení: Termografická diagnostika budov

Termokamera je efektivní nástroj pro odhalování problémů staveb. Seznamte se s možností využití termokamer i správným postupem měření. Nadcházející termíny školení 31.10., 12.11., 28.11. a 12.12.

Termokamera je efektivní nástroj při odhalování problémů staveb. Lze ji použít
především k:
  • tepelně technické diagnostice staveb a lokalizace tepelných mostů
  • kontrole kvality provedení kontaktního zateplovacího systému
  • vyhodnocení míst, kde s vysokou pravděpodobností dochází či může docházet ke vzniku plísní
  • vyhodnocení vzduchotěsnosti obvodového pláště
  • kontrole řady systémů TZB (vytápění, fotovoltaika, elektroinstalace apod.)

Pokud mají vaši zákazníci některý z výše uvedených problémů, je velmi pravděpodobné, že s jejich řešením vám pomůže termokamera. Termokamera ale není „soudní znalec v krabičce“ a při nesprávném použití může poskytnout bezcenné či zcela zavádějící informace. Alespoň základní znalosti v termografii jsou proto zcela nezbytné.

Pro všechny zájemce o tuto problematiku jsme připravili školení Termografická diagnostika budov, v termínech 31.10., 12.11., 28.11. a 12.12. Ve školení se podrobně věnujeme následujícím oblastem:

  • výběr typických závad konstrukcí a jejich možná diagnostika termokamerou
  • základy stavební fyziky, teplo, teplota a jeho šíření
  • výběr vhodné měřicí techniky
  • protokol o měření a požadavky na něj
  • chyby při stanovování teplotních polí a doplňková měření
Termografická diagnostika budov

Celodenní školení je určeno pro techniky, kteří jsou aktivní v oblasti stavebnictví a setkávají se či se potenciálně mohou setkat s využitím termografie (tzv. „měření termokamerou“) při diagnostice budov. A to ať už proto, že sami toto měření provádějí, nebo mohou být v budoucnu konfrontování s měření a případnou reklamací vlastních staveb. Školení reaguje na současný boom v oblasti stavebnictví a jeho cílem je ukázat jednak na poměrně široké uplatnění termografie ve stavebnictví, jednak na špatné postupy a zneužití termografie při neoprávněných reklamacích.

Praktické ukázky příkladů i měřicí techniky

Během semináře jsou probírány desítky termogramů (termosnímků), které byly pořízeny v terénu při řešení skutečných problémů.

Součástí semináře bude také představení termokamer a přístrojů od firem FLIR a Testo a dále české SW ThermoFactor pro výpočet teplotního faktoru vnitřního povrchu z naměřených dat termokamerou.

Schválené školící pracoviště asociací technických diagnostiků

Společnost Workswell s.r.o., zřizovatel Centra termografie, je Asociací diagnostických techniků schváleným školícím pracovištěm pro oblast „technik diagnostik termografie“. A vedle školení Technická diagnostika budov pořádá také čtyřdenní akreditované školení s možností získání mezinárodně uznávaného certifikátu v oblasti termodiagnostiky.

 
 
Reklama