Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sádro- a cementovláknitým deskám FERMACELL se v posledních letech mimořádně daří

V roce 2011 Fermacell v ČR dosáhl obratu 150 mil. Kč a ve srovnání s rokem 2010 jej navýšil o více než 36 %. V letošním roce rostl obrat za první pololetí oproti stejnému období roku 2011 o téměř 35 %.

Prodeje systémů suché výstavby Fermacell rostou v tuzemsku i v zahraničí

Sádrovláknitým a cementovláknitým deskám FERMACELL se i v době propadu stavební produkce na tuzemském trhu v posledních letech mimořádně daří - v roce 2011 u nás Fermacell dosáhl obrat 150 mil. Kč a ve srovnání s rokem 2010 jej navýšil o více než 36%. V letošním roce rostl obrat za prvních pět měsíců (proti stejnému období roku 2011) o téměř 35%. Podobná situace je i v dalších zemích, kde Fermacell působí.

Za Fermacell GmbH, o.s. Praha k tomu Ing. Miloš Kincel, ředitel prodeje pro Českou republiku, Slovensko a Polsko dodává: „Naše tempo růstu obratu v roce 2011 trojnásobně překonalo i tempo růstu celkového obratu společnosti Fermacell GmbH - ten v loňském roce dosáhl úrovně 208 mil. Euro a zvýšil se „jen“ o 12%. Díky vysoké poptávce jsme byli už na hranici našich výrobních kapacit, od příštího roku však spustíme nový závod ve španělském Santanderu a zvýšíme naše možnosti o více než 25%.“

Důvodů pro růst obratu systémů suché výstavby FERMACELL je několik, kromě kvality produktů a služeb za ním stojí i rostoucí obliba suché výstavby jako celku. Ta ve všech svých formách zvyšuje podíl na stavebním trhu, především v aplikacích s vysokými požadavky na kvalitu provedení, rychlost realizace a předvídatelnost nákladů.

Materiály FERMACELL používá např. i největší tuzemský výrobce dřevostaveb, společnost RD Rýmařov. „Základem našeho úspěchu je výborný poměr kvality a ceny našich domů. I s prémiovými materiály jako je FERMACELL dokážeme nabídnout cenově dostupné domy a na to samozřejmě zákazníci u nás i v zahraničí slyší. V roce 2011 jsme zaznamenali dvacetiprocentní nárůst počtu postavených domů a naše tržby přesáhly miliardu korun.“, říká František Příkaský, jednatel a spolumajitel společnosti RD Rýmařov.

Ing. Oldřich Šebek, jednatel společnosti Atrium Horažďovice, významného českého výrobce dřevostaveb: „Sádrovláknité materiály FERMACELL jsou v současnosti standardně používány na všechny obvodové a příčkové konstrukce našich rodinných domů, standardem je i jejich použití na instalační předstěny na obvodových stěnách domů ATRIUM. To má zásadní vliv na splnění parametru vzduchotěsnosti domu.“

Fagus Slušovice patří mezi lídry v oblasti modulární výstavby a s materiály FERMACELL staví školky, školy, studentské koleje, kancelářské a správní budovy a další stavby občanské vybavenosti jak u nás, tak i v zahraničí. „Naším krédem je stavět budovy přesně tam a přesně tak, jak je momentálně potřebné a vytvářet tak vyhovující prostory, které jsou základem produktivního prostředí pro lidi, kteří v něm bydlí, studují nebo pracují. A k tomu jsou materiály FERMACELL vskutku ideální – kromě statických a protipožárních parametrů dobře zvukově izolují a jsou zdravotně nezávadné, navíc disponují evropskými certifikáty.“, hodnotí dlouholetou spolupráci ekonomický ředitel Fagus a.s. Josef Machalíček.

Montáž fasádních stěn z desek FERMACELL Powerpanel HD

 
 
Reklama