Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejen prací živ je člověk aneb přijďte na Sběratele

Člověk má také volný čas a jen na něm záleží jak jej stráví. Mezi ušlechtilé záliby patří tradičně sběratelství. Pořadatel mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha, Progres Partners Advertising, je rovněž organizátorem mezinárodního veletrhu Sběratel, jehož pátý ročník se koná na Výstavišti v Praze-Holešovicích od 13. do 15.září.

Vystavuje na něm 162 firem a sběratelů z 28 zemí, což je největší počet v pětileté historii veletrhu.

Nejpočetněji je zastoupena filatelie. K tradičním vystavovatelům jako jsou australská, irská a německá pošta či poštovní správa OSN letos přibyly firmy z USA a KLDR. Celkem v tomto oboru na veletrhu vystavuje 17 poštovních správ a přes padesát firem a sběratelů. Akce se účastní i tři filatelistické prodejny z pražského Karlína, které byly kompletně vytopeny, a veletrhu chtějí využít pro obnovení svých obchodních kontaktů.

V oboru numismatika se na Sběrateli letos poprvé představuje Mincovna Kremnica a mincovny Jihoafrické republiky a Holandska. Z Mexika přijedou zase premiérově obchodníci s telefonními kartami a bankovkami. Minerály budou především z černé Afriky. Na veletrhu budou ale zastoupeni i sběratelé netradičních oborů především v expozici Klubu sběratelů kuriozit. Kromě České republiky se Sběratele účastní nejvíce vystavovatelů z Německa, Velké Británie, Rakouska, Slovenska a Bulharska.

V každém oboru je na veletrhu pro návštěvníky připravena poradenská služba, kde si budou moci nechat ocenit své sbírky nebo se poradit jak dál se sbíráním. Nad veletrhem převzaly záštitu Česká pošta, Svaz českých filatelistů, Česká numismatická společnost a Klub sběratelů telefonních karet ČR.

Sběratele doprovází řada především filatelistických výstav, ale také poprvé veřejně předváděná sbírka historických směnek, a další akce jako jsou například autogramiády se známými osobnostmi.

Pořadatel Progres Partners Advertising organizuje na veletrhu na základě povolení Magistrátu hl.m.Prahy veřejnou sbírku na zmírnění následků srpnových povodní. Výtěžek bude poukázán na povodňové konto Člověk v tísni.

Další podrobné informace o veletrhu včetně seznamu vystavovatelů a všech doprovodných akcí lze nalézt na adrese www.ppa.cz/cz/sberatel

 
 
Reklama