Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JobFair MSV 2012 úspěšně za námi!

13. 9. 2012 se při 54. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představilo 20 vystavujících společností hledajících nové zaměstnance. A návštěvnost přesáhla hranici 9000 zájemců o práci.

Druhý ročník největšího technicky zaměřeného veletrhu pracovních příležitostí je minulostí. Ve čtvrtek 13. 9. 2012 se při 54. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představilo 20 vystavujících společností hledajících nové zaměstnance. A návštěvnost přesáhla hranici 9000 zájemců o práci. Celý veletrh se konal pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí, RHK Brno, a také primátora města Brna, Romana Onderky.

„Celý veletrh hodnotím velice kladně. Organizace proběhla bez závaznějších problémů a z prvních reakcí vystavovatelů mohu tvrdit, že všichni byli spokojeni. To bylo pro nás cílem číslo jedna,“ dodává ředitel veletrhu JobFair MSV, Ing. Jiří Wagner.

Veletrh se uskutečnil v pavilonu A. „Je škoda, že jsme byli omezeni plochou, museli jsme totiž několik firem odmítnout. Uvidíme, co přinese další ročník,“ dodává Wagner.
Další, tentokrát již třetí ročník by se měl uskutečnit opět za rok při MSV v Brně
. A jaké jsou vize a cíle pro další ročník?
„Chceme začít zase o chvilku dříve, letos jsme začali později a bylo to chvílemi znát. Musím letos pochválit svůj pracovní tým, protože vše zvládli na jedničku, loni jsem byl lehce nespokojen, ale nyní nemám téměř co vytknout,“ vysekl podporu svému týmu Wagner.

Součástí veletrhu byly i odborné přednášky.

Ty garantoval Pracovní portál Profesia.cz a měly velký úspěch. „Přednášek jsem se celkem obával, ale zvolili jsme s garanty přednášek zajímavá témata a lidé si našli cestu na náš program. Zájem byl tak vysoký, že nám dokonce chyběly místa v přednáškovém „sále“,“ pochvaluje si doprovodný program Wagner.
Dalšími speakery veletrhu byli představitelé ABB a zástupci startup programu STAR CUBE.
Mezi tématy, která mohli posluchači slyšet a vidět, byla – Vývoj mezd ve strojírenství, Jak zaručeně (ne)pokazit pohovor nebo jak rozjet svůj business pomocí startup programu.
ABB představilo svou vizi spolupráce na další období a rozvoj vývoje a výzkumu v ABB. „Celý veletrh se povedl. Byla to skvělá zkušenost zúčastnit se a za rok bychom chtěli být mezi hlavními partnery.“ „Veletrh nám přinesl mnoho zajímavých životopisů a i poznatků z pohovorů, které jsme v průběhu veletrhu vykonali,“ dodává HR manažerka společnosti Brammer, Lucie Halušková.
Všechny společnosti měly možnost vybrat životopisy a zároveň odpohovorovat zájemce o práci přímo na veletrhu.

Hlavním partnerem veletrhu a největší expozicí se pochlubila společnost GCE s.r.o. Svými exponáty lákaly zájemce i společnosti Honeywell a Junker. Mezi dalšími vystavovateli se objevili například Brammer, TOS Kuřim, AERO Vodochody, ABB, LIKO-S, Hoffman Personal, nebo společnost OKIN.
„Našemu týmu se podařilo poskládat velmi zajímavou skupinu společností. Velmi si cením zejména účasti personálních agentur Hoffman Personal a Hays. A samozřejmostí je moje poděkování hlavnímu partnerovi GCE s.r.o.,“ vyjadřuje svoji spokojenost Wagner.

O úspěchu veletrhu hovoří nejlépe čísla. Nárůst počtu firem byl oproti minulému ročníku o 40 %, návštěvníků bylo více o 80 %. „Jsou to skvělá čísla, ale potenciál veletrhu ještě nebyl zdaleka naplněn. Je pořád co překonávat,“ hodnotí Wagner.

A jak vidí veletrh vystavovatelé?

„Jsme velmi rádi, že jsme tu byli. Životopisů máme dost, organizace naprosto bezchybná a prostředí vynikající. Za rok určitě přijdeme znovu. A všem, kteří s účastí letos váhali, tak ji mohu jen doporučit,“ dodává HR manažerka společnosti GCE s.r.o, Helena Ležáková.

Hlavní odbornou garanci převzal portál TZB-INFO, hlavním mediálním partnerem se stalo rádio EVROPA 2. Mezi studentskými médii zastupoval veletrh časopis a portál Studenta.cz, dále Jízdomat, Fajnslevy.cz a mnozí další.
„Velký dík patří všem partnerům a mediálním partnerům za jejich podporu. Ten největší dík patří však našemu týmu a celému vedení MSV. Děkuji Vám, jménem veletrhu JobFair MSV,“ uzavírá Wagner.

Více informací o veletrhu lze najít na www.jobfairmsv.cz, nebo na www.facebook.com/jobfairmsv.

 
 
Reklama