Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zelené nakupování je chytrá volba

Projekt BuySmart+, který propaguje rozvoj zeleného nakupování (nakupování energeticky úsporných výrobků) v soukromých a veřejných institucích.

BuySmart+ poskytuje poradenství v oblasti pořizování úsporného osvětlení, vozidel, IT, konstrukčních prvků (budov) i úsporných spotřebičů.

Projekt Buy Smart, financovaný Evropskou unií, poskytuje zdarma poradenství a informační materiály o zeleném nakupování.

Ústředním strategickým cílem projektu je zvýšit v Evropě podíl energeticky úsporných zakázek. To ovlivní trh ve smyslu větší podpory a využívání energeticky úsporného zboží a služeb. Buy Smart bude propagovat, zavádět a dále rozvíjet instrumenty zeleného nakupování v soukromých a veřejných institucích (zakázky na energeticky úsporné výrobky), a to za pomoci osvědčených směrnic pro zelené zakázky vyvinutých v rámci projektu GreenLabelsPurchase.

Projekt nebude přicházet s novými nástroji, ale zaměří se na hlavní překážky, které v současnosti brání širokému zavádění zelených zakázek. Díky spolupráci s profesionálními platformami, které již v současnosti nabízejí elektronické zadávání zakázek celé řadě zákazníků, Buy Smart poprvé uskuteční „zelené elektronické nakupování“ – a osloví tak za pomoci osvědčeného poskytovatele cílovou skupinu ve správný čas a na správném místě. Zapojením profesionálních asociací a průmyslových svazů bude lépe oslovena cílová skupina soukromých zadavatelů. Rozsáhlé nabídky školení umožní vybudovat potřebné know-how.

Projekt je určen soukromým firmám i veřejným zadavatelům. Vedle odpovědí na obecné dotazy nabízíme také nástroje pro zadávání zakázek na produktové skupiny stavebnictví, zelenou elektřinu, domácí spotřebiče, osvětlení, kancelářské vybavení a vozidla.

Projekt Buy Smart nabízí:

  • Poradenství
  • Pokyny a nástroje pro nakupování
  • Směrnice pro nakupování
  • Informace o ochranných známkách
  • Aktuální informace a novinky
  • Databázi úspěšných projektů
  • Zpravodaj

SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.
logo SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.

Podpora a rozvoj využívání úspor energie: poradenská činnost propojuje technické znalosti možností hospodárného využívání energie s jejich ekonomickou analýzou, celkovým hodnocením včetně dopadů na životní prostředí, návrhy optimálního způsobu financování ...

 
 
Reklama