Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Integrace poplachových systémů v rámci inteligentních budov & Internet věcí

Seminář se koná 10. října 2012 v Praze a v programu je např.: Legislativa inteligentních budov, kombinované a integrované poplachové systémy, internet věcí, teorie a praxe inteligentních budov, příklady integrovaných řešení..

Seminář pořádá Bezpečnostní portál ORSEC ve spolupráci s Úřadem pro technickou normalizaci metrologii (ÚNMZ), Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně (FAI UTB) a Českým vysokým učením technickým (FEL ČVUT).

Seminář je určen pro:

  • Projektanty (slaboproud & silnoproud), revizní a servisní techniky, technické ředitele montážních firem, realizátory i provozovatele poplachových (bezpečnostních) systémů.
  • Bezpečnostní manažery, zástupce bezpečnostních složek státu, měst a obcí, specialisty bankovních domů, business center, facility managementu ale také zástupce objektů s vyšším bezpečnostním rizikem.
  • Autorizované osoby (AO) obor technologická zařízení staveb a technika prostředí staveb.

Anotace vybraných odborných přednášek:

Technické způsoby integrace poplachových systémů
Anotace: Integrace poplachových systému představuje moderní způsob využití současných technologických možností prvků zabezpečovacích, kamerových, přístupových a tísňových systémů. Uvedené aplikace je možno integrovat navzájem nebo doplnit o systémy nepoplachové a tím zabezpečit zjednodušení automatizačních procesů v objektech. Příspěvek řeší problematiku spojenou s klasifikací technických řešení vzájemného propojení poplachových a nepoplachových systémů. Internet věcí - deštník nad inteligentními subsystémy Internet věcí přichází s ideou plného využití potenciálu stávajících inteligentních subsystémů, a to díky jejich vzájemné a především standardizované komunikaci. Aktivity EU v této oblasti směřují k jednotnému evropskému modelu pro vzájmenou výměnu dat a nové aplikace systémů digitálního světa. Cílem je samozřejmě získat nejen nové aplikace, ale především obchodní příležitosti s využitím dnešních technologií, které jsou často na vrcholu svého vývoje z pohledu technologií či možných dalších investic.

Teorie & praxe inteligentních budov
Koncepce inteligentní budovy sdružuje různé technologické subsystémy zajišťující hospodárný provoz budovy, ochranu majetku, života a zdraví lidí v budově, komfortní prostředí v budově a řadu služeb včetně komunikačních, zábavních, správních a komerčních.
Efektivním nástrojem pro rozhodování managementu budovy je jednotné dispečerské prostředí, a to jak v běžných, tak i mimořádných a rizikových situacích. Integrovaná platforma sdružuje veškerá dostupná data do společného obrazu situace, činností a technologií. Modularita při tom umožňuje budovat ucelená řešení v souladu s vlastní koncepcí a možnostmi každého uživatele.
Interoperabilita jednotlivých subsystémů budovy respektuje jejich základní funkce, avšak jejich integrací vytváří zcela novou kvalitu vzájemných souvislostí. Při tom je zachována modularita, umožňující budovat ucelené řešení v souladu s vlastní koncepcí a možnostmi každého uživatele.
Přednáška je doplněna příklady integrovaných řešení známých budov.

Místo konání

Akce proběhne dne 10. října 2012 od 9:30 hodin ; Biskupský dvůr 5, Praha 1 ; budova ÚNMZ / konferenční sál „List“. Seminář je zařazen do projektu celoživotního vzdělávání ČKAIT.

Poznámka: vzhledem ke kapacitě sálu je účast možná pouze na základě předchozí registrace.

Účastníci v předchozím ročníku zcela zaplnili sál
 
 
Reklama