Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Snadný výběr regulačního ventilu s mobilní aplikací společnosti Siemens

Aplikaci „Combi Valve Sizer“ od Siemens pro mobilní telefon iPhone umožňuje snadno vyhledat kombiventil a odpovídající pohon řady Acvatix. Nová aplikace je k dispozici zdarma a využijí ji zejména projektanti a montéři.

Nová aplikace „Combi Valve Sizer“ od společnosti Siemens usnadňuje projektování a realizaci soustav vytápění, větrání a klimatizace (Heating, Ventilation and Air Conditioning – HVAC), které obsahují multifunkční a na tlaku v soustavě nezávislé kombiventily skupiny Acvatix. Tyto produkty sdružují regulační ventil a regulátor tlakové diference v jednom zařízení. Nová aplikace umožňuje snadno vyhledat v sortimentu skupiny Acvatix správný kombiventil a jemu odpovídající pohon. Stačí zadat nebo nechat vypočítat potřebný maximální objemový průtok a aplikace navrhne kombiventil nejvhodnější pro danou úlohu. Hledání lze podle potřeby zpřesnit zadáním dalších charakteristik, jako například typu závitového připojení, jmenovitého tlaku či jmenovité světlosti. Stejným způsobem lze získat návrh odpovídajícího pohonu. Podrobné charakteristiky doporučených přístrojů jsou uvedeny v katalogových listech jednotlivých kombiventilů a pohonů řady Acvatix, které jsou k dispozici na internetových stránkách společnosti Siemens. Uživatelé mají k těmto katalogovým listům přístup přímo z aplikace.

Aplikace pomáhá nejen s výběrem ventilů a pohonů, ale současně poskytuje technickou podporu při projektování a montáži energeticky efektivních soustav HVAC. „Combi Valve Sizer“ také například umožňuje vypočítat přednastavení zvoleného ventilu pro požadovaný objemový průtok. Naopak lze samozřejmě určit i maximální možný průtok při libovolně zvoleném přednastavení. Kalkulátor objemového průtoku, který je součástí aplikace, jde ovšem ještě mnohem dále za uvedené jednoduché výpočetní operace a umožňuje zahrnout do výpočtů také druh média, rozdíly teplot či různé koncentrace chladiva.

„Combi Valve Sizer“ funguje v telefonech iPhone s operačním systémem iOS 4.3.3 nebo vyšším. V Apple App Store jsou nyní zdarma k dispozici verze v německém a anglickém jazyce. Verze v dalších jazycích se připravují. Aplikace nevyžaduje přístup k internetu, s výjimkou stahování katalogových listů.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama