Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aqua-therm Praha 20.11.-24.11.2012

Aktuality z připravovaného ročníku v novém čísle eZpravodaje. Nový systém řízení TČ od AC Heating, odvětrávání v bytech a RD a inovované změkčovací zařízení od Grünbeck.

AC HEATING PŘEDSTAVÍ ŘÍDICÍ SYSTÉM XCC PRO TEPELNÁ ČERPADLA

Společnost AC Heating představí na letošním Aqua – thermu Praha řídící systém xCC pro tepelná čerpadla. Řídící systém xCC umožňuje ještě efektivnější využití tepelného čerpadla a ovládání dalších prvků, které s vytápěním přímo nesouvisí, například řízení venkovních žaluzií nebo efektivní cirkulace TUV.

Uvidíte na veletrhu: NĚMECKÝ SYSTÉM VĚTRÁNÍ A ODVĚTRÁVÁNÍ V BYTECH A RODINNÝCH DOMECH

Systém zajištění čistého a čerstvého vzduchu v domácnosti s minimálními tepelnými ztrátami od německé firmy Maico představí na Aqua-thermu Praha její výhradní zástupce na českém trhu, společnost Elektro - import Jablonec, s.r.o.
Dvouotáčkové axiální ventilátory řady ECA 100i pro jsou zcela novou generací malých ventilátorů, které přesvědčí nejen svým nadčasovým designem, ale i výjimečnou inteligencí a extra porcí uživatelského pohodlí. Jsou velmi snadno programovatelné (časový náběh i doběh), k dispozici jsou 4 provozní programy. Ventilátory se dají jednoduše namontovat do stěny či stropu, úsporný provoz a tichý chod jsou samozřejmostí. Nabízeny jsou v různých provedeních (s čas. náběhem a doběhem, vlhkostní automatikou, fotobuňkou, pohybovým snímačem). Nastavování časů náběhu a doběhu se provádí skokově dvěma tlačítky pod snímatelným čelním krytem a aktuální stav nastavení je zobrazován prostřednictvím LED. V neposlední řadě jsou také krásným doplňkem interiéru Vaší koupelny či WC.


Lokální ventilační přístroj WRG 35 s rekuperací tepla. Velmi snadno se zabuduje do venkovní zdi, a to tak, že se zhotoví otvor o průměru 360 mm, do kterého se vloží montážní pouzdro. Do něj se následně zasune samotný přístroj. Tloušťka zdi není rozhodující, jelikož délka pouzdra je variabilní. K přístroji nejsou zapotřebí žádné rozvody vzduchu. Přístroj má ventilátor pro přívod venkovního vzduchu a ventilátor pro odtah vzduchu z místnosti. V tepelném výměníku, který je uvnitř přístroje, předá odváděný vzduch až 75 % svého tepla čerstvému venkovnímu vzduchu a ten pak proudí do místnosti. Součástí zařízení je nástěnný ovladač, kterým se přepínají 4 stupně ventilace (17/30/45/60 m3/h) a také pylový filtr, což ocení zejména alergici. Toto velmi praktické zařízení má všechny předpoklady k tomu, aby posunulo Váš komfort bydlení o velký kus dopředu.

GRÜNBECK BUDE PREZENTOVAT INOVOVANÉ ZMĚKČOVACÍ ZAŘÍZENÍ

Společnost Grünbeck plánuje ukázat na letošním Aqua-thermu Praha změkčovací zařízení Weichwassermeister GSX s inovovanou technologií pro domácnosti a menší provozy. Při inovaci byl kladen velký důraz na náklady uživatele a na ochranu životního prostředí.
Spotřeba soli na 1 regeneraci je pouhých 0,350 gramu. Doba regenerace trvá jen 20 minut a spotřeba elektrické energie za rok činí méně jak 1 kWh. Novinkou bude také reversní osmóza AVRO 125 stabilní a mobilní. Je navržena na pitnou vodu a není v tomto případě nutná předúprava vody jako např. změkčování či dávkování anti-scalantu. Životnost membrány je 5 až 6 let.

Celý aktuální zpravodaj č.17/2012

Chcete představit svoji technologii nebo výrobek v rámci doprovodného programu letošního Aqua-thermu Praha? Zařadíme téma do konference TZB 2012, jejímž odborným garantem je Společnost pro techniku prostředí a tzb-info.cz.

 
 
Reklama