Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Katalog Energeticky úsporných domů 2012

Katalog Energeticky úsporných domů 2012 bude kromě internetu nově dostupný i ve volném prodeji. Svou pražskou premiéru bude mít od 23. do 26. února na veletrhu Dřevostavby.

V katalogu najdete 65 projektů úsporných domů s maximální roční spotřebou tepla do 30 kWh/m² od zhruba čtyřiceti předních českých i slovenských architektů a architektonických kanceláří.


Katalog Energeticky úsporné domy 2012 navazuje na své předchozí vydání. Oproti němu však přináší nejen zbrusu nové projekty, ale nově stavby jednotně srovnává podle energetické náročnosti v programu PHPP. Ve spolupráci se společností Isover jej vydává Centrum pasivního domu, které je i odborným garantem výpočtů energetické náročnosti budov. Domy je tak možné vzájemně porovnávat podle jednotného měřítka. Katalog bylo doposud možné objednat pouze na internetu v e-shopu Centra pasivního domu, od konce února bude ale dostupný i ve vybraných novinových stáncích ve všech krajských městech nebo na veletrhu Dřevostavby 2012.

Kromě 65 projektů, které si lze zakoupit ve fázi pro stavební povolení, je jeho součástí i 15 energeticky úsporných domů na klíč. Jejich autory jsou desítky českých a slovenských architektonických a projekčních kanceláří. Zastoupena je přitom pestrá škála konstrukčních i architektonických řešení. Všechny projekty mohou také posloužit jako inspirace při výběru vhodného architekta a přípravě individuálního projektu. Součástí katalogu je rovněž vysvětlení základních principů pasivních a nízkoenergetických domů či technické listy výrobků vhodných pro energeticky úsporné domy.

Pražská premiéra katalogu 23. do 26. února na veletrhu Dřevostavby, ve stejné době odstartuje i jeho prodej na vybraných novinových stáncích.



Centrum pasivního domu, z.s.
logo Centrum pasivního domu, z.s.

Jsme nezávislé sdružení, které dělá téměř 20 let osvětu zdravému a úspornému bydlení. Sdružujeme přes stovku ověřených firem a specialistů, kteří energeticky úsporné a zdravé domy navrhují, staví, rekonstruují nebo pro ně vyrábí technologie a komponenty. ...

 
 
Reklama