Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LG představilo nové a ještě úspornější klimatizace systému VRF

Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v klimatizacích, představila na výstavě AHR EXPO 2012 novou generaci klimatizací systému VRF nazvanou Multi V III.


V americkém Chicagu probíhala ve dnech 23. – 25. ledna 2012 výstava zaměřená na topení, větrání a klimatizace – AHR EXPO 2012. Právě zde společnost LG představila množství klimatizací určených především pro komerční použití, včetně nové generace Multi V III klimatizací systému VRF.

„Neustále pracujeme na zvyšování účinnosti našich klimatizací, Multi V III je pak názornou ukázkou dostupných technologií v jednom produktu. Právě tato nová generace klimatizací by nám měla pomoci zvýšit celosvětový prodej o 10 %,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.


Největší výhodou Multi V III klimatizací je šetrnost k životnímu prostředí díky velmi nízkým energetickým nárokům. Institut pro klimatizace, topení a chlazení (Air-Conditioning, Heating and Refrigeration Institute - AHRI) potvrdil vynikající energetickou účinnost těchto klimatizací. Díky novým kompresorům je snížena energetická spotřeba o 14 %, podle IEER hodnocení dokonce o impozantních 21,8 %. Nová řada klimatizací získala prestižní certifikaci CarbonFree® (číslo ARUN072DT3) od světové autority Carbonfund.org. Instalace nových Multi V III klimatizaci je mnohem jednodušší. Při instalaci je prodloužena povolená délka trubek, a to jak v horizontálním, tak vertikálním směru. Změna výšky nemá vliv na energetickou účinnost klimatizace.

Kromě klimatizací představila společnost LG také Building Management Solution (BMS), což je komplexní řešení pro správu klimatizací v budovách. Tento komplexní systém se stará nejen o řízení klimatizací, ale kompletně o vzduchotechniku, rekuperaci tepla a vše, co souvisí s energetickým řízením budov.
LG na výstavě oznámilo partnerství se společností Intertek, mezinárodní společností poskytující certifikace, kontroly, inspekce a audity. Výsledkem spolupráce je, že LG bude vyvíjet produkty, které splňují přísné energetické požadavky této společnosti.




LG Electronics CZ
logo LG Electronics CZ

LG Electronics, divize KLIMATIZACE Therma V Komerční klimatizace Klimatizace pro obytné budovy Získejte kontrolu nad teplotou prostoru, ve kterém pobýváte. Dopřejte správnou provozní teplotu také serverům a další počítačové technice ve vaší firmě. ...

 
 
Reklama