Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivní využití energie v budovách a komplexech budov

Energie pro budoucnost VII patří mezi tradiční odborné akce doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno. Letos bude řešit aktuální problematiku efektivního využití energie v budovách a komplexech budov.

Konference se bude konat v rámci veletrhů IBF - Mezinárodní stavební veletrh (24.-28.4. 2012) a SHK - Mezinárodní veletrh technických zařízení budov BRNO (24.-28.4. 2012).

Spotřeba energie v budovách představuje asi 40 % celkové spotřeby energie v Evropě. To je mnohem více, než kolik připadá např. na průmysl nebo dopravu. Podle odhadů Evropské komise by bylo možné při provozu budov ušetřit až polovinu spotřebovávané energie implementací řešení, která jsou k dispozici již v současnosti. Existují čtyři základní cesty, jak toho docílit: instalace efektivnějších zařízení, nasazení zařízení pro využití obnovitelných zdrojů energie, provedení pasivních (zejména stavebních) úsporných opatření na konstrukcích budov a koordinovanější spolupráce jednotlivých subsystémů v budovách. Konkrétním možnostem úspor energie v budovách bude věnována sedmá konference z řady Energie pro budoucnost, pořádaná na stavebním veletrhu IBF v Brně.

Konferenci pořádají Veletrhy Brno a. s., Českomoravská elektrotechnická asociace (ELA), organizátorem je FCC Public s. r. o.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...

 
 
Reklama