Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

30 let Ústavu TZB na VUT v Brně

Slavnostní setkání k příležitosti 30 let Ústavu TZB na VUT v Brně proběhne dne 14. 12. 2011 od 16:00 v reprezentativních prostorách budovy A, FAST VUT v Brně.

V letošním roce slaví Ústav technických zařízení budov FAST VUT v Brně 30. výročí svého vzniku. Tehdy, v roce 1981 byl založen jako samostatná Katedra TZB. Při této příležitosti se uskuteční slavnostní setkání současných a bývalých zaměstnanců, doktorandů, zástupců spolupracujících kateder, středních škol, organizací a firem.


Shromáždění proběhne dne 14. 12. 2011 od 16:00 v reprezentativních prostorách budovy A Fakulty stavební VUT v Brně, Veveří 331/95.

O založení samostatné katedry TZB se zasloužil především doc. Ing. Jiří Cihlář, CSc., který se stal i jejím prvním vedoucím. V době jejího vzniku zde působili mimo jiné doc. Ing. Z. Kobza, Ing. J. Fiala, CSc., Ing. D. Wicherková , Ing. G. Gebauer, CSc. a doc. Ing. Jiří Hirš, CSc. V průběhu třiceti let se kolektiv pracovníků měnil a rozrůstal, poslední dva jmenovaní však na tomto pracovišti, dnes zvaném Ústav TZB, působí doposud. Doc. Hirš je současným vedoucím ústavu.

Pedagogickým zaměřením ústavu jsou aktuální témata související s tvorbou interního mikroklimatu budov soustavami technických zařízení budov a optimalizace energetické náročnosti budov. Ve vědecko-výzkumné oblasti se ústav dnes především orientuje na problematiku trvale udržitelných staveb.

 
 
Reklama