Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Recept na strop z Klatov

Nové stropní konstrukce se skládají ze stropních vložek a destiček a z betonových filigránových stropních nosníků. Ty tvoří prostorová ocelová svařovaná příhradovina s dolní betonovou skořepinou.

Betonová skořepina je připravena pro osazení stropních vložek a destiček. Vše kryje nadbetonovaná deska tloušťky 40, 60 nebo 90 mm. Bezproblémová je i kombinace těchto konstrukcí s cihelnými popřípadě pórobetonovými stěnovými systémy. Takže použít je lze vlastně pro všechny typy staveb – od rodinných domů, různých přístaveb a rekonstrukcí až po průmyslové stavby anebo pro občanskou vybavenost.


Pro betonové stropy mluví i snadné použití

V jedné věci je použití této „stavebnice“ jedinečné: nepotřebujete k němu těžkou mechanizaci, tedy například velké jeřáby a spoustu bednění, protože sedmimetrové betonové stropní trámce váží sto šestnáct kilogramů a stropní vložka jen dvacet kilogramů. Stavíte tedy i tam, kam byste se s těžkou technikou dostávali jen nesnadno. Vzhledem k menší hmotnosti je navíc možné použít betonové stropy nejen na novostavbách, ale také při rekonstrukcích, které by jinak vyžadovaly nějakou výztuž stávajících stěn.

 
 
Reklama