Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výměníky Alfa Laval nyní s dokonalejšími parametry

Nové výměníky ve srovnání s předešlými typy nabídnou menší teplosměnnou plochu při stejném výkonu, nižší tlakovou ztrátu, spotřebu energie a dokonalejší prostup tepla a nižší prodejní cenu.

Pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval CB27 a CB52-H/CB52-M jsou velmi oblíbené a používají se v oblasti centrálního zásobování teplem, vytápění, chlazení a přípravy teplé vody. Nyní však následuje další evoluční krok. Díky inovativní technologii zvyšujeme (při zachování stávajících rozměrů) nejen účinnost, ale i teplosměnnou plochu výměníků. Spojením nové výrobní technologie a tenčích desek se nové jednotky s označením CB30 a CB60 dostávají na „futuristickou“ úroveň výkonnosti.

Nové výměníky ve srovnání s předešlými typy nabídnou menší teplosměnnou plochu při zachování výkonových parametrů, nižší tlakovou ztrátu, nižší spotřebu energie a dokonalejší prostup tepla. Na jejich výrobu bude použito méně materiálu, což se příznivě promítne do prodejní ceny. Připojovací rozměry přitom zůstanou stejné.

Účinný přenos tepla s novými rozebíratelnými výměníky Alfa Laval

Představujeme rozebíratelný deskový výměník tepla TL15B, který je přizpůsoben extrémním provozním podmínkám s vysokými nároky na tepelnou účinnost. Jedná se o skvělý doplněk stávající produktové řady pro aplikace s nároky na malý teplotní rozdíl, jako jsou oddělovače tlaku, výměníky centrálního nebo volného chlazení a rekuperátory tepla. TL15B může být použit při provozním tlaku do 30 bar. Těsnění jsou vyrobena z materiálů určených pro aplikace vytápění a chlazení. Desky jsou dostupné v provedení z oceli AISI 304, AISI 316 a titanu.

TL10P je výměník tepla s novým typem desky a 100 mm připojeními. Nová deska je montována do již existujícího rámu střední velikosti TL10 a zaplňuje výkonovou mezeru v nabídce rozebíratelných výměníků Alfa Laval. Ideálně se hodí pro výtápění a pro aplikace volného chlazení. Deska TL10P se vyrábí v širokém spektru materiálového provedení.


Výměníky tepla Alfa Laval


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama