Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seminář Energetický management pro města a obce

24.11.11 v Praze se koná seminář „Energetický management pro města a obce“ - doprovodný program veletrhu AQUA-THERM. Je určen pro veřejnou správu, municipality, energetické spol. a odbornou veřejnost.

Program semináře:
Dopolední blok semináře zahájí zástupce MPO aktuálními informacemi o novele zákona o hospodaření energií. Následující přednáška bude věnována současným trendům centrálního zásobování teplem ve městech ČR. Na závěr dopoledního bloku budou zástupci měst a obcí seznámeni se základními principy energetického plánování a sledování dat o spotřebě ve městech ČR. V odpoledním bloku budou prezentovány úspěšné příklady z praxe. Tématem prvního příspěvku bude systém energetického managementu v Plzni. Následně budou prezentovány aktuality z provozu bytových domů v Brně - Novém Lískovci. Tyto panelové domy byly rekonstruovány v nízkoenergetickém standardu, dosažená úspora energie činí 72% oproti původnímu stavu. Závěrečná přednáška bude věnována v současnosti aktuálnímu tématu - sdruženým nákupům elektřiny. Seminář pořádá společnost PORSENNA o.p.s a je realizován za finanční podpory MPO v rámci Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2011 – Program EFEKT.


PORSENNA o.p.s.
logo PORSENNA o.p.s.

Přípravy projektů, ekonomické hodnocení, energetické audity a optimalizace v oblasti energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie; energetické štítky budov; průkazy energetické náročnosti budov; optimalizace projektů do pasivního standardu dle ...

 
 
Reklama