Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius podporuje bezpečný provoz sítě

V Eberstalzellu v Horním Rakousku se vedle největší rakouské výzkumné fotovoltaické elektrárny buduje nyní také demonstrační síť Smart Grid.


Dr. Martin Heidl, Systémová technika, Fronius International

Cílem je včasná příprava na rostoucí nasazení obnovitelných zdrojů energie. Přitom musí být zajištěn bezpečný provoz sítě a maximální spolehlivost napájení. K dosažení těchto cílů pomáhají střídače Fronius.

Do konce roku 2015 má být v Rakousku připojováno k síti 6 000 nových fotovoltaických systémů ročně. Na takový nápor musejí být elektrické sítě připravené, proto jsou zapotřebí silné a inteligentní sítě. U pilotního projektu v Eberstalzellu se jedná o regulační koncepci aktivní nízkonapěťové sítě. K testování slouží určitý úsek sítě, ve kterém bude asi 70 fotovoltaických systémů. V každém z těchto fotovoltaických systémů je instalován jeden střídač Fronius IG Plus V. Tyto střídače přitom aktivně podporují bezpečný provoz sítě.



Demonstrační řešení Smart Grid využívá výhradně střídače řady Fronius IG Plus

Znázornění projektu DG DemoNet Smart LV Grid

FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama