Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Portál SCI-Data má novou podobu

Firma Callida, s.r.o. spustila novou podobu portálu SCI-Data › www.sci-data.cz. Databáze obsahuje přes 120.000 položek stavebních výrobků od 300 dodavatelů. Portál ročně využije přes 150.000 zájemců.

Firma Callida, s.r.o. spustila novou podobu portálu SCI-Data na adrese http://www.sci-data.cz. Databáze obsahuje více než 120.000 položek stavebních výrobků od 300 dodavatelů. Portál s širokými možnostmi vyhledávání ročně využije přes 150.000 zájemců. On-line přístup ke stavebním materiálům využívají především odborníci z oblasti stavebnictví (rozpočtáři, kalkulanti, projektanti, přípraváři, stavbyvedoucí, architekti, manažeři, studenti aj.), ale také mnoho zájemců o stavební materiály z řad koncových zákazníků již více než 10 let. Portál stavebních materiálů http://www.sci-data.cz je navíc přímo propojen s informačním a rozpočtovým systémem euroCALC 3 (http://www.eurocalc.cz), který denně využívá na 2.000 projektantů, rozpočtářů či manažerů předních stavebních společností. Toto propojení umožňuje jednoduše a rychle přidávat do rozpočtů aktuální a kompletní položky stavebních materiálů, včetně obrázku výrobku. Rozpočtáři, projektanti či kalkulanti tak na jediném místě naleznou ceníky materiálů a výrobků - ceník cihel a tvárnic, ceník spojovacích materiálů, pojiv, tmelů pro použití v HSV i PSV, ceníky materiálů pro omítky, povrchové úpravy aj.

Zásadní novinkou tohoto na trhu bezkonkurenčního portálového řešení je systém fulltextového vyhledávání, obdobné jako využívá například Google. Během zadávaného názvu položky či výrobce rozpočtářem začne portál sám našeptávat slova z popisů položek. Zároveň vyhledávací aparát obsahuje možnosti pro pokročilejší zadání parametrů výrobků. Výsledky se zobrazují v přehledném soupisu a seřazené podle míry shody s hledaným výrazem. Projektanti, rozpočtáři nebo koncoví zákazníci rychle naleznou hledané výrobky do svých rozpočtů.
Dalším mezníkem ve vývoji portálového řešení datové základny bude propojení s nabídkami vybraných eShopů se stavebními materiály s http://www.sci-data.cz, což do budoucna přinese i možnost zaslat poptávku nebo objednávku přímo přes tento portál.


Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...

 
 
Reklama