Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdařilá rekonstrukce s lehkou střešní krytinou Lindab Topline

Rodinný dům, který se nachází v malebném prostředí Vysočiny v obci Svratka, prošel v roce 2007 kompletní rekonstrukcí.

Vzhledem k charakteru původní krytiny a stáří krovu, bylo nutné použít krytinu lehkou, která by nezatížila krov a svým vzhledem korespondovala s charakterem domu a okolím. Investor společně s architektem dospěli k jednoznačnému závěru, a to lehké střešní krytině Lindab Topline.

Zvolená krytina splňuje nejen tyto požadavky, ale zároveň nabízí dlouhou životnost a stoprocentní ochranu domu v náročných klimatických podmínkách Vysočiny. Velkoformátová krytina Lindab s minimálním počtem spár a nízkou hmotností 5Kg/m2 velmi dobře odolává přívalům sněhu v zimních měsících a hladký povrch krytiny nezadržuje velké množství sněhové vrstvy na střešní ploše a nedochází tak k nadměrnému zatížení krovu.

Realizace nové střechy trvala 8 dní a to včetně odstranění původního eternitu, sanace krovu a následné pokládky krytiny nové. Samotné položení krytiny Lindab Topline proběhlo ve velmi krátkém čase. Krytina byla vyrobena přímo na míru krovu a pokládala se v celistvých pásech, které mohou být dlouhé až 6m. Díky tomu samotné položení krytiny zabralo pouhé dva dny. Součástí rekonstrukce byla výměna původního okapového systému s pozinkovaného plechu, který majitel pravidelně natíral. Ačkoli původní okapy nebyly v úplně špatném stavu, majitel měl požadavek na bezúdržbovost, a tak padlo rozhodnutí o výměně a volba na Lindab Rainline. V tomto případě bylo rozhodnutí jasné, protože majitel již měl s tímto systémem zkušenost, když jej použil již před několika lety na své chatě a stále je sním naprosto spokojen.


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...

 
 
Reklama