Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla země/voda od Ciatu

Systém země/voda je populární zejména u novostaveb. Tepelný had čerpadla je umístěn v zemi – v případě tepelného čerpadla Aurea Caleo (16–25 kW) vhodného do malých prostorů lze také využít zemního vrtu.

Základní údaje

Tepelné čerpadlo země / voda typ Aurea Caleo je určeno pro instalaci do budovy. Díky kompaktním rozměrům je možné čerpadlo umístit i do malého prostoru.

Čerpadlo je určené pro vytápění malých objektů (rodinných domů) kde díky kompaktnímu řešení a estetickému řešení vyžaduje minimální nároky na umístění a propojení s topným systémem objektu.

Tepelné čerpadlo je dodáváno odzkoušené naplněné chladivem a nejsou nutné žádné další kompletační práce, kromě připojení jednotky na zdroj elektřiny a topný systém. Tím jsou značně redukovány náklady na instalaci. Mezi jeho přednosti patří:

- max. teplota topné vody 65°C
- tichý kompresor Scroll
- chladivo s vysokou účinností R410A
- integrovaný interní a externí hydraulickým modul s oběhovým
- čerpadlem a expazní nádobou
- pájené deskové výměníky
- minimální prostorové nároky
- snadno přístupné připojovací body
- plastové opláštění s minimálními nároky na údržbu
- estetické provedení

Velikosti tepelných čerpadel
chladivo typ výkon kW COP
R 410A 50 H 16,6 5,10
50 HT 17,4 5,00
65 HT 20,6 5,00
80 HT 25,2 5,00

Při teplotě zdrojové vody 10°C a teplotě topné vody 45°C. Výkonové parametry jsou závislé na požadovaných vstupních i výstupních teplotách. Pro zjištění parametrů při jiných vstupních a výstupních teplotách kontaktujte zástupce firmy CIAT (viz část Kontakt).

 
 
Reklama