Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slunečnice: Nový okrasný prvek KM BETA pro ukončení detailu hřebene a štítových hran

Nový okrasný prvek, hřebenová ucpávka s motivem slunečnice, zkrášlí střechu s krytinou KM BETA. Autorkou návrhu je akademická sochařka Karolína Šimčíková, stejně jako u ostatních okrasných prvků KM BETA.

Díky modernější výrobní technologii je novinka vypracována do nejmenších detailů květenství a je tak opravdu zajímavým zpestřením střechy domu. Hřebenová ucpávka ve tvaru slunečnice tvoří součást střešního systému největšího českého výrobce betonové střešní krytiny, vápenopískového a páleného zdiva a nově také omítkových a maltových směsí, společnosti KM Beta a. s.

slunečnice KM beta

Hřebenová ucpávka slouží k ukončení detailu hřebene a štítových hran. Komu se nelíbí klasická hladká varianta a touží po něčem zvláštním, může si vybrat ucpávku tvarovanou. Kromě nového motivu slunečnice vyrábí KM Beta a. s. v současné době ještě ozdobné ucpávky s motivy „slunce“ a „hrozen“. Hřebenové ucpávky lze zakoupit v odstínech odpovídajících nabídce základních tašek a betonových doplňků KM BETA, a to v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé barvě, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. S novou střechou tak dokonale ladí.

Slunečnice KM beta

Kromě hřebenových ucpávek s motivy zahrnuje řada okrasných prvků KM BETA také tzv. hřebenové prvky a tvarované koncové hřebenáče. Pro zkrášlení hřebene střechy jsou určeny tzv. hřebenové prvky. Vybrat si můžete buď kohouta nebo věžičku, případně pár zamilovaných hrdliček. Nabídku tvoří hřebenové prvky v celkem pěti atraktivních barevných provedeních - cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Ozdobné hřebenové prvky jsou v prodeji samostatně se speciálně upraveným hřebenáčem a kotvícími prvky. Tak je možné kombinovat i rozdílnou barvu střechy a okrasného prvku.

Koncové hřebenáče řeší ukončení nároží u okapu. V systému KM BETA si lze vybrat klasický, hladký koncový hřebenáč nebo z řady okrasných prvků zvolit zajímavý tvarovaný. Aktuální nabídku motivů tvoří varianty „vítr“ a „lev“. Paleta odstínů, stejně jako u hřebenových ucpávek, odpovídá nabídce základních tašek a betonových doplňků KM BETA. Více informací o střešním systému KM BETA na www.kmbeta.cz.

 
 
Reklama