Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ocenění Čekia Stability Award pro společnost Xella CZ

V rámci šestnáctého ročníku Czech Top 100 bylo uděleno prestižní ratingové hodnocení ČEKIA Stability Award společnosti Xella CZ, která se tímto zařadila mezi nejstabilnější firmy v České Republice.

Výsledek nezávislého auditu České kapitálové informační agentury (ČEKIA) přinesl Xelle CZ, výrobci bílého pórobetonu Ytong, nejvyšší možné hodnocení v oblasti finanční i nefinanční bonity firmy. Známka AAA (excelentní), jenž byla společnosti udělena, značí nejvyšší skóre na desetistupňové škále a vyjadřuje tak současný stav společnosti, finanční situaci a to včetně predikce budoucího rizika. Podle kritérií České kapitálové informační společnosti mohou být takto hodnocené firmy charakterizovány jako stabilní, platí u nich vysoká pravděpodobnost spolehlivého plnění závazků z obchodního styku i vysoká pravděpodobnost návratu investic. Ohodnocení garantuje také nízké úvěrové riziko a minimální riziko úpadku firmy a díky použitému mezinárodnímu formátu je garance stability zajištěna v celosvětovém měřítku.

Ocenění vnímáme především jako výsledek naší dlouhodobé práce, za niž stojí systematický vývoj v procesu výroby kvalitního pórobetonu, strategické plánování rozvoje a pečlivé zhodnocení veškerých investic. Udělení nejvyššího možného ratingu je pro nás důkazem, že nejsme společností, která se v odvětví snaží držet krok s ostatními, nýbrž jsme stabilní firmou, jenž udává trendy ve stavebních materiálech. Za udělením excelentního hodnocení jistě stojí i naše stabilní prodejní výsledky, které dokazují, že kvalita zdicího materiálu je stále pro obyvatele České republiky rozhodující,“ říká Ing. Ivana Havlíčková, vedoucí marketingu Xella CEE.

Podle Ivany Havlíčkové je ocenění AAA významným signálem jak pro partnery společnosti, tak i pro zaměstnance, spolupracovníky a především zákazníky, kteří jsou v centru veškerého dění společnosti. „Právě lidé uvnitř společnosti, stejně jako naší spokojení zákazníci a partneři stojí za úspěchem společnosti,“ dodala Ivana Havlíčková.

Více informací o společnosti Xella a výrobním sortimentu najdete na www.xella.cz a www.ytong.cz.
Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama