Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOLODOOR má speciální obložkovou zárubeň pro panelové domy

Společnost SOLODOOR, přední domácí výrobce dveří a zárubní, vyvinula nový model obložkové zárubně, který dovoluje rekonstruovat i problematické, především panelákové zárubně, u nichž to nebylo možné.

Nový model OOZS (obklad ocelové zárubně speciál) je speciálně určen pro zárubně převážně používané při výstavbě panelových domů. Jejich obložení s dosud užívanými technologiemi prakticky nebylo proveditelné. Obložka představuje osvědčený způsob, jak bez nutnosti bourání a dalších stavebních prací ve velmi krátké době bez problémů zakrýt stávající nevzhledné kovové zárubně. Obložka se montuje přímo na starou ocelovou zárubeň po odstranění pantů s pomocí montážní pěny.

Obklady doposud používané na českém trhu však nebylo možné použít na všechny typy zárubní, zejména ne na úzké zárubně v betonových příčkách panelových bytů. Problematické bylo také obložení zárubní, jejichž těleso nelícuje se stěnou a příliš z ní vystupuje.

Konstrukce OOZS vychází vstříc tisícům domácností, které dosud neměly jinou možnost, než staré zárubně ze zdi vybourat. To je samozřejmě spojeno se špínou, prachem a trvá to dlouho. Obložka představuje rychlé, čisté a elegantní řešení,“ uvedl generální ředitel SOLODOOR Martin Dozrál.

Montáž zárubní je velmi rychlá a proškoleným odborníkům nezabere více než jeden den. Velkou výhodou je, že do nové zárubně lze v případě potřeby zasadit i stávající dveře. Ale především je lze použít pro všechny nové dveře ze sortimentu SOLODOOR, takže i majitelé bytů v panelových domech mají velký výběr. Ideálním nástrojem pro volbu nových dveří je takzvaný konfigurátor na adrese www.solodoor.cz Tato aplikace umožňuje sestavu dveří a zárubní ladit do nejmenších detailů, přičemž se vše promítá do velmi kvalitní vizualizace přímo na obrazovce počítače. Konfigurátor umožňuje vybírat modely dveří, volit různé povrchy, typ prosklení, nejrůznější doplňky a technické podrobnosti (rozměr dveří, pravé nebo levé dveře).

SOLODOOR a.s.
SOLODOOR a.s. je česká společnost, která byla založena 1. 5. 1997 jako nástupnická organizace divize Dřevařské výroby SOLO Sušice a.s. V současné době vyrábí společnost SOLODOOR a.s. ročně více než 250 000 interiérových dveří a 80 000 obložkových zárubní. Podíl společnosti na trhu dosahuje zhruba 20 %. SOLODOOR a.s. je držitelem certifikátu ISO integrovaného systému řízení dle norem ČSN EN ISO9001:2000 a ČSN EN ISO 14 001:2004.

 
 
Reklama