Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kroky při realizaci zateplování, technologické postupy, aplikační videa

Ceresit Vám na www.ceretherm.cz v rozsáhlé sekci ukáže přesný postup při zateplování domu, dozvíte se několik tipů pro úpravu stavebních detailů a seznámíte se nabídkou barevných odstínů.

Před aplikací zateplovacího systému je třeba opravit poruchy ošetřit povrch.


Ceresit PCC

Ceresit PCC - opravný systém pro ochranu betonu.

Systém Ceresit PCC (Polymer Cement Concrete) je určen k vyplňování nerovností, reprofilaci balkónů a k provádění kompletních oprav betonových a železobetonových konstrukcí.

Produkty systému Ceresit PCC jsou odolné vůči působení atmosférických vlivů, zabraňují poškození vznikajícímu v důsledku posypu solí, vyznačují se odolností proti vodě a vysokým součinitelem difůznosti, prodlužují celkovou životnost konstrukcí.

Volba izolace


Polystyrén nebo minerální vlna?

Součinitel tepelné vodivosti pěnového polystyrenu a minerální vlny je podobný. V případě stejné tloušťky desek tepelné izolace by byla úspora energie obdobná. Který systém si vybrat? Obě řešení mají své výhody. Obě mohou být aplikována na nové i rekonstruované budovy. I přesto jsou však mezi pěnovým polystyrenem a minerální vlnou určité rozdíly, podle kterých si každý vybere vhodný systém.


Ceresit CT 85 má zvýšenou mechanickou odolnost
Bojíte se mechanického poškození zateplení, když děti na zahradě budou hrá fotbal? Ceresit CT 85 je určen k lepení desek z pěnového polystyrénu a k aplikaci armovací vrstvy vyztužené síťovinou se skleným vláknem v kontaktních systémech zateplení budov Ceresit Ceretherm. Ceresit CT 85 je modifikovaná mikrovlákny a je více odolná proti prudkému vyschnutí a následnému vzniku smršťovacích trhlin nebo vypraskání.

Volba fasádního nátěru. Výběr fasádního nátěru Kromě zajištění estetického vzhledu a stálé barevnosti slouží fasádní nátěry k ochraně fasády před vlivy venkovního prostředí, zejména k ochraně fasády proti absorpci vlhkosti, tj. před srážkami.
Dobrý fasádní nátěr umožní neomezený průchod vodních par, které postupují z vnitřku podkladní konstrukce. Další mechanické vlastnosti, jako jsou odolnost proti poškrábání a vymývání, přídržnost k povrchu, prostupnost vodních par a nízká schopnost absorbovat vlhkost, zaručují dlouhou životnost aplikovaného nátěru.

 
 
Reklama