Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prvky pro zvukovou izolaci sprch a van a pro montáž sprchových vaniček.

Součástí doplňků Kaldewei jsou i zvukově izolační páska pro napojení vany a sprchové vaničky, zvukově izolační sada pro sprchové vaničky a středový podpůrný systém pro sprchy větších rozměrů.

NOVINKA: ZVUKOVĚ IZOLAČNÍ PÁSKA WAS 70

Zvukově izolační páska WAS 70 zajišťuje optimální napojení vany nebo sprchové vaničky na stěnu nebo podlahu. Účinně snižuje přenos zvuku a zároveň vyrovnává nerovnosti podkladu. Páska vyniká jednoduchou montáží a poskytuje dlouhodobý užitek. Společnost Kaldewei nabízí výrobek v délkách 3,30 m a 10 m.

MONTÁŽNÍ RÁM ESR II

Pomocí montážního rámu Kaldewei lze zabudovat pravoúhlé, čtvrtkruhové a pětiúhelníkové sprchové vaničky do úrovně podlahy a bezbariérově. Šroubovací nohy tlumící zvuk jsou individuálně výškově nastavitelné a volně polohovatelné. Zesílené rohové podkládací gumy a gumové profily – vždy mezi hliníkovým rámem a sprchovou vaničkou – zajišťují dodatečnou zvukovou izolaci.
Předběžná instalace zaručuje rovný podklad a tím také vodorovnou montáž sprchové vaničky. Systém je opatřen přípojkou na prosakující vodu se zpětným ventilem a je chráněn těsnicí páskou proti vniknutí vody mezi rám a těleso stavby. Pro ESR II jsou podle požadavků k dispozici různé odtokové soupravy.

INSTALAČNÍ RÁM PRO SPRCHOVÉ VANIČKY FR 5300


Instalační rám pro sprchové vaničky FR 5300 se hodí pro rychlou a bezpečnou montáž plochých a velmi plochých sprchových vaniček. Nové instalační rámy FR 5300 a FR 5300 Plus jsou dostupné od ledna 2011. Novým profilem a variabilními nožičkami přesvědčuje projektové řešení firmy Kaldewei svou flexibilitou a stabilitou. Rám FR 5300 pro pravoúhlé sprchové vaničky je k dostání ve třech velikostech: 90 x 90 cm, 120 x 120 cm a 150 x 180 cm. Pro čtvrtkruhové sprchové vaničky (ARRONDO / ZIRKON) a pětiúhelníkové sprchové vaničky (CORNEZZA) je k dostání rám FR 5300 ve velikosti 100 x 100 cm.

Rám FR 5300 PLUS pro pravoúhlé sprchové vaničky je k dostání ve třech velikostech: 90 x 90 cm, 120 x 120 cm a 150 x 180 cm. Dodatečná výbava rámu FR 5300 PLUS:

  • zvukově izolační páska WAS 70
  • dvě příchytky k podlaze
  • přídavná nožička

STŘEDOVÝ PODPŮRNÝ SYSTÉM MAS 5305


Pro sprchové vaničky s montážním rámem (FR/ESR II) od délky strany větší než 90 cm doporučuje Kaldewei středový podpůrný systém. Se systémem MAS 5305, který se nalepí pod sprchovou vaničku, nabízí Kaldewei výškově stavitelnou a přesto velkoplošnou (min. 400 cm²) podpěru sprchových vaniček. Jedná se o předmontovaný nastavitelný polystyrénový klínový systém, který se pomocí nakloněné roviny a dvou přesuvných namontovatelných desek plynule výškově nastavuje.


POLYSTYRÉNOVÝ NOSIČ

Polystyrénový nosič pro instalaci sprchových vaniček CONOFLAT v úrovni podlahy (celková výška 11 cm). Polystyrenový nosič Kaldewei vyrábí v řadě variant.

ZVUKOVĚ IZOLAČNÍ SADA PRO SPRCHOVÉ VANIČKY DWS

Zvukově izolační sada Kaldewei DWS pro sprchové vaničky zaručuje – v kombinaci se zvuk potlačujícími nohami k sprchovým vaničkám – optimální zvukovou izolaci dalece přesahující požadavky DIN 4109/A1 (zvuková izolace v pozemních stavbách). Přerušuje nejdůležitější cesty přenosu zvuku mezi vanou a tělesem stavby a snižuje tak riziko přemostění zvuku šířícího se tělesem při montáži. Sady zvukové izolace Kaldewei jsou univerzálně použitelné pro všechny sprchové vaničky.


Součásti DWS pro sprchové vaničky:
  • 1 zvukově izolační páska k zabudování WES 130
  • 1 napojovací zvukově izolační páska WAS 70
  • 4 antivibrační desky
  • 1 sada zvukově izolujících vanových kotev Kaldewei
  • 1 montážní návod
Návody k instalaci a podrobnosti
Kaldewei CS, s.r.o.
logo Kaldewei CS, s.r.o.

KALDEWEI je špičkový německý výrobce sanitárního vybavení, který vyrábí své produkty ze smaltované oceli. Portfolio zahrnuje koupací vany, sprchové vaničky, umyvadla i montážní systémy pro jednoduchou montáž.

 
 
Reklama