Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dejuna. Atraktivní bezbariérová koupelna

Společnost Sanitec představuje pod značkou Keramag novou sérii keramiky Dejuna, která splňuje požadavky nejen koupelny všech generací, ale i bezbariérové koupelny, aniž by vzbuzovala dojem handicapu.

Dejunu lze označit za koupelnu na celý život, protože je díky současnému nadčasovému designu přitažlivá také pro mladé a moderní muže a ženy. Sanitec tak zaplnil mezeru na trhu v oblasti zvýšených bezpečnostních požadavků všech cílových skupin.


Díky inovativním umyvadlům a WC stanovuje řada Dejuna standardy, které umožňují osobám s omezenou pohyblivostí užívat si nezávislého pohybu v koupelně. Keramické zařizovací předměty Dejuna jsou funkčně a ergonomicky optimalizované a dodávají se v několika provedeních se spoustou designových detailů. Umyvadla umožňují sedícím uživatelům snadno a pohodlně provést osobní hygienu. Šířka vnitřního umyvadla nabízí spoustu prostoru, takže je možné do vody ponořit celé předloktí. Díky širokému lemu a integrovaným madlům u umyvadla se osoby s omezenou pohyblivostí snáze chytí a vzepřou. Jemné zaoblení a rovný povrch poskytují opravdu příjemnou oporu pro ruce.

Dvouúrovňové umyvadlo lze použít dvěma různými způsoby. Je-li zcela naplněno, nabízí dostatečný prostor pro mytí. Je-li umyvadlo naplněno jen z poloviny, vzniknou další odkládací prostory pro houby, žínky a další hygienické potřeby, které má tak uživatel po ruce. Dvouúrovňový model snižuje množství vyšplouchnuté vody a úsilí vynaložené na úklid. Optimalizovaný povrch umyvadla, po kterém kapky snadno stékají, také významně přispívají k udržení pořádku v koupelně.

Ačkoliv WC Dejuna také odpovídají bezbariérové normě, jsou působivá díky svému neutrálnímu designu. Závěsná WC se dodávají také s pohodlnou šířkou 39,5 cm a nezbytnou délkou 70 cm. Řadu doplňuje další širší stojící klozet s výškou keramiky 46 cm. Všechny designy WC mají zkosený okraj zapracovaný do keramiky tak, aby byla zajištěna vysoká úroveň stability. Výrobky se velmi snadno udržují v čistotě.

WC doplňují speciální sedátka a sedací kruhy bez poklopu, harmonizující s keramickými předměty. Širší sedátko zajišťuje maximální stabilitu dokonce obézním lidem a osobám na vozíku, takže se mohou přesunout ze strany na stranu. Širší sedátka mají klouby a hřídel poklopu z ušlechtilé oceli, které zajišťují bezpečné používání, i když se na klozet uživatel přesouvá ze strany. Série Dejuna je k dodání i s povrchovou úpravou pro snadnou údržbu keramiky KeraTect.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.

 
 
Reklama