Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka - Obloukové segmenty Ytong

S obloukovými segmenty Ytong je jednoduchá práce. Hlavními výhodami jsou kreativní oblé tvary příček, prefabrikované zakřivení bez pracného opracování a hladký povrch usnadňující finální úpravy.

Výhodou obloukových segmentů Ytong je také přesnost zdění na tenké maltové lože tl. 1 - 3 mm. Důležité je zásadně dodržovat celoplošné maltování celých ložných i styčných spár. Pro nanášení malty je také potřeba používat výhradně speciální zubaté lžíce Ytong odpovídající šířky. Využití najde ve spirálových a kruhových sprchách, nenosných vnitřních stěnách, dělících příčkách, přizdívkách, obezdívkách a interiérových prvcích s obloukovým půdorysem.

Tvárnice jsou vyrobeny z autoklávového pórobetonu kategorie I. Je tedy nehořlavá (třída A1), Oceníte také nízkou hmotnost ( 7Kg) a lehkou opracovatelnost. Pevnost v tlaku je průměrně 2,5 N/mm², objemová hmotnost v suchém stavu max. 500 kg/m³.

Více informací naleznete na www.xella.cz
Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama