Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v nabídce plastových oken

Plastová okna představují racionální volbu z hlediska poměru cena – kvalita. Při výběru plastových oken je třeba zaměřit se na to, kde budou okna sloužit. Profil by měl představovat nadčasové řešení.

Plastová okna s rozšířenou stavební hloubkou

Současným nepsaným standardem pro plastová okna je alespoň pětikomorový profil a stavební hloubka 70 mm. Pokud mají okna sloužit v prostředí s větším zatížením hlukem, větrem nebo hnaný deštěm, je vhodné zvolit profil se středovým těsněním.

Tradiční český výrobce plastových oken VEKRA rozšířil své portfolio plastových oken o dva nové profily VEKRA KOMFORT a VEKRA TREND. Tato generace oken vychází z 6komorového profilového systému se stavební hloubkou 82 mm.

VEKRA KOMFORT jsou plastová okna s třemi těsnícími rovinami. Středové těsnění ve funkční spáře a dvě dorazová těsnění velmi účinně chrání interiér bytu před nepříznivými vlivy z vnějšího prostředí.

Plastová okna VEKRA TREND jsou systémem s dorazovým těsněním. Přestavují ekonomickou volbu pro rekonstrukce i novostavby.

Základem obou novinek mezi plastovými okny VEKRA je kvalitní německý profil SALAMANDER BluEvolution 82, který zajišťuje výborné tepelně izolační vlastnosti oken. Samozřejmostí jsou pozinkované ocelové výztuhy v rámu i křídle, které zajišťují spolehlivou dlouhodobou tvarovou stabilitu oken. V kombinaci s kvalitním izolačním zasklením trojsklem představují vhodnou volbu i pro nízkoenergetické a pasivní domy.


VEKRA KOMFORT
VEKRA KOMFORT
VEKRA TREND
VEKRA TREND

Kvalitní zasklení rozhoduje o vlastnostech plastových oken

Standardem nejen u plastových oken se v současnosti stává izolační trojsklo. VEKRA nabízí u profilových systémů KOMFORT a TREND hned několik možností zasklení. Od klasického dvojskla až po kvalitní trojskla s prostupem tepla Ug = 0,5 resp. Ug = 0,6 Wm−2K−1. Při zasklení těmito typy trojskel tak např. plastová okna VEKRA KOMFORT mají prostup tepla oknem Uw = 0,71 resp. Uw = 0,78 Wm−2K−1. Výrazně tak přispějí k nezanedbatelným úsporám za vytápění.

Hloubka uložení izolačního zasklení v rámu a křídle plastových oken a použití teplého distančního rámečku to jsou dva faktory, které výrazně omezují rosení oken a tvorbu kondenzátu v dolní části skel. Při zasklení izolačními trojskly se rosení oken v podmínkách běžných obytných prostor prakticky eliminuje. V místnostech se zvýšenou vlhkostí jako jsou koupelny či kuchyně, je vždy nezbytné dostatečné větrání. To ale platí v obecně pro vlhké místnosti.

Správnou funkčnost plastových oken zajistí kvalitní kování

Okenní kování představuje důležitou funkční součást všech nejenom plastových oken. Kvalitní kování, které je vždy plně seřiditelné, zajišťuje nastavení správného přítlaku oken a tím zaručuje optimální tepelně izolační vlastnosti. Rovnoměrný přítlak oken zajišťuje vždy dostatečný počet uzavíracích bodů po celém obvodu okna.

Rovněž ochrana před vloupáním je spojena právě s okenním kováním. Oba systémy VEKRA KOMFORT i VEKRA TREND mají již v základní sadě dva bezpečnostní uzávěry zajišťující zvýšenou ochranu před vloupáním.

Tradiční český výrobce oken VEKRA vždy dbá na vysokou kvalitu všech použitých profilů a perfektní zpracování všech vyrobených plastových oken.

 
 
Reklama