Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koncept hybridního tepelného čerpadla ROTEX HPSU compact

ROTEX HPSU compact byl oceněn Zlatou medailí na veletrhu Aqua-therm 2010. Jedná se o bezkonkurenční koncept hybridního tepelného čerpadla vzduch-voda.

Zlatá medaile a čestné uznání jsou prestižní ocenění, které uděluje u příležitosti veletrhu Aqua-therm Praha komise složená z předních odborníků na oblast technického zařízení budov. Ocenění je uděleno výrobkům a službám, které zákazníkovi nabízejí technologicky výjimečná řešení. Ze 30ti přihlášek byly uděleny 3 zlaté medaile.

ROTEX HPSU (HeatPumpSolarUnit) compact je bezkonkurenční koncept hybridního tepelného čerpadla vzduch-voda představující faktické vyvrcholení 40ti leté zkušeností s technologií tepelných čerpadel Daikin-Rotex. Toto špičkové německé tepelné čerpadlo s japonskou inverterovou technologií DAIKIN vyráběné v ČR a DE zajišťuje vysoce efektivně výrobu tepelné energie k pohodlnému vytápění domu a poskytování teplé užitkové vody při venkovních teplotách až -25 °C (garance výkonu do -20°C). HPSU compact dosahuje skutečně nadprůměrných hodnot SCOP (sezónní topný faktor) a to především díky léty prověřené konstrukci v kombinaci s nejmodernějšími technologickými prvky, jako je právě "inverter" (frekvenční měnič), kdy výkon kompresoru a ventilátoru (otáčky) se plynule přizpůsobuje aktuální potřebě vytápěného objektu. Tím se podstatně zvyšuje energetická účinnost, SCOP je o 20-30 % vyšší než u tepelných čerpadel s klasickými ON/OFF kompresory - významná úspora provozních nákladů. Současně se eliminuje proudové zatížení sítě, klesá požadavek na jištění a odpadá potřeba akumulační nádrže. Inverter oceníte obzvlášť v přechodném období jara a podzimu, kdy jinak dochází k častému spínání (cyklování) zdroje. S inverterem tedy nejen snížíte spotřebu energie, ale i zvýšíte životnost kompresoru (snížíte počet cyklů ON/OFF)!

ROTEX HPSU compact nabízí kompaktní řešení pro celý systém vytápění, který vám umožňuje jeho rozšiřování např. dopojení "drain-back" solárního systému ROTEX Solaris (v kombinaci se solárním systémem dosahuje topný faktor (COP) A2W35 5,09 (bez solárního systému 3,29) a dosahuje tak při polovičních nákladech parametry tepelných čerpadel země - voda. V systému HPSU compact je vnitřní jednotka integrovaná do vrstveného solárního zásobníku - a to při minimálních požadavcích na prostor: celá jednotka je umístěna na ploše jen 79 x 79 cm (0,62m2)!

Teplá užitková voda je připravována v odděleném prostoru zásobníku průtokovým ohřevem přes nerezový výměník s plochou 6m2 a objemem 29l. Tím je zajištěna 100% hygiena přípravy TV. Kapacita 614L při odběru 8l/min 40°C teplé vody při teplotě zásobníku 65°C a studené vodě 10°C.

Na tepelná čerpadla ROTEX HPSU poskytujeme záruku 5let a zajišťujeme 24 hodinový servis v rámci plošné sítě autorizovaných partnerů.

Tepelná čerpadla ROTEX HPSU compact nabízíme ve výkonových variantách 8 a 16 kW.


ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...

 
 
Reklama