Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla na Infothermě 2011

Jedním z perspektivních a cenově zajímavých zdrojů obnovitelné energie jsou bezesporu tepelná čerpadla. Více se dozvíte na doprovodném programu veletrhu Infotherma 2011.

Podle návštěvnické ankety, které se každoročně konají na výstavách Infotherma, je o ně mezi návštěvníky stále větší zájem. Dokázaly to i výsledky ankety, která se uskutečnila na XVII. ročníku této výstavy, kde se prezentovalo téměř 50 domácích a zahraničních firem s tímto sortimentem a výstava se stala největší přehlídkou tepelných čerpadel, jejich komponentů a souvisejících montážních a servisních služeb. Problém však nastal, když návštěvníci hledali odpověď, jak si mají z takového škály nabídek vybrat nejlepší výrobek s odpovídající cenou.

Po konzultacích s předsedou Asociace pro využití tepelných čerpadel ing. Josefem Slováčkem, který se výstav nejen pravidelně zúčastňuje, ale jeho přednášky na odborném doprovodném programu jsou jedny z nejnavštěvovanějších, jsme se dohodli uspořádat na XVIII. ročníku Infothermy, která se uskuteční ve dnech 17. – 20. ledna 2011 na Výstavišti Černá louka v Ostravě, úzce zaměřený oborový den k této tématice. Přednášeny a diskutovány zde budou následující témata:

  • Vývoj instalací tepelných čerpadel v EU a ČR.
  • Hodnocení kvality tepelných čerpadel.
  • Využití tepelných čerpadel v rodinných a nízkoenergetických domech.
  • Bytové a panelové domy s tepelnými čerpadly.
  • Ekonomika provozu tepelných čerpadel.
  • Ekologické přínosy a státní dotace.
  • Tepelná čerpadla pro topení a chlazení.
  • Hybridní využití tepelných čerpadel.
  • Příklady využití tepelných čerpadel v praxi.

Kromě tohoto oborového dne se bude o těchto tématech hovořit po celou dobu výstavy v expozici Asociace pro využití tepelných čerpadel v pavilonu NA2, stánek číslo 208. Již nyní si můžete rezervovat místo na tomto oborovém dnu http://infotherma.cz/aktualne/default.aspx?id=23 . Pro návštěvníky výstavy je účast zdarma.

Vše o výstavě a odborném doprovodném programu najdete na www.infotherma.cz


Agentura INFORPRES s.r.o.
logo Agentura INFORPRES s.r.o.

Pořadatel mezinárodní výstavy Infotherma - ekologické a ekonomické vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v rodinných domcích, chatách, dílnách, provozovnách, restauracích, obchodech, rekreačních střediscích a dalších malých a středních ...

 
 
Reklama