Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Frézovaná lamela Fasrock L pro zateplení stropů spodem

Pro způsoby realizací zateplení stropů v rámci podlahy a izolace stropů spodem vyvinula společnost Rockwool speciální frézovanou lamelu Fasrock L, která v sobě rovněž spojuje všechny výhody izolací z kamenné vlny Rockwool.

Zateplení stropů nad sklepními prostory nebo nad terénem je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Je nutné zajistit jak kvalitní tepelnou, tak zvukovou i protipožární izolaci. Její výhodou je mimo jiné i skutečnost, že v technických prostorech (např. kotelny, garáže) je možné ji ponechat bez další povrchové úpravy. Při zvýšených nárocích na estetiku (např. chodby, společné prostor) lze na povrch izolace nanést vnitřní nebo fasádní barvy. U ne zcela rovných podkladů lamela umožní optické „vyrovnání“ povrchu díky své hraně zkosené o 16 mm pod úhlem 45°.

Má výborné tepelněizolační vlastnosti (je ideální např. pro izolace podlah přízemních bytů umístěných nad studenými suterény), je nehořlavá, tlumí hluk a je šetrná k životnímu prostředí. Jednoduchou manipulaci ocení specialisté i kutilové. Velmi snadno a lehce se plnoplošně lepí na stropy splňující podmínky pro podklad zateplovacích systémů. Je úzká, lehká a vhodná pro práci nad hlavou bez velké námahy. Lamely se kladou na vazbu přesazené o polovinu, případně o čtvrtinu apod. a tvoří tak efektní jemně členěný povrch. Dodávají se v rozměru 200 x 1200 mm o tloušťkách 60 a 100 mm.

Bližší informace o frézované izolační lamele Fasrock L naleznete na Internetové straně www.rockwool.cz, v sekci Produkty, v části Stavební izolace, pod produktovým názvem Fasrock L frézovaný.
 
 
Reklama