Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč zvolit zdicí systém BEST - UNIKA

Systém BEST - UNIKA zahrnuje zdicí prvky pro obvodové i vnitřní zdivo a stropní systém. Pořizovací náklady materiálu představují pouhých cca 900 Kč/m2 obvodového zdiva včetně vnitřních tepelně-izolačních panelů.

Betonové skořepinové tvárnice, ověřený stavební systém
Betonové tvárnice s vnitřní dutinou nejsou na poli stavebních materiálů žádnou novinkou. V západní Evropě se masově používají již od poloviny minulého století, přičemž např. ve Francii a Belgii 90 % stavebníků dává před ostatními zdicími materiály přednost právě skořepinovým tvárnicím z betonu. Beton zde představuje základní stavební materiál, a to nejen pro celou hrubou stavbu, protože betonové zdicí prvky jsou zde navíc díky své variabilitě často využívány i v zahradní architektuře. Poslechněte si zkušenosti majitele domu ve Francii.

O 1/3 nižší náklady na hrubou stavbu
Sortiment zdicího systému BEST - UNIKA zahrnuje zdicí prvky pro obvodové i vnitřní zdivo a stropní systém, tzn. jeden systém pro celou stavbu. Pořizovací náklady materiálu na hrubou stavbu představují pouhých cca 900 Kč/m2 obvodového zdiva včetně vnitřních tepelně izolačních panelů.
Podívejte se na krátké video s realizací stavby s použitím systému BEST - UNIKA.

Náklady na provoz domu 6.000 - 10.000 Kč/rok
Stavby z betonových skořepinových tvárnic doplněné vnitřním zateplením lze vytápět zemním plynem i přímotopy, přičemž náklady na vytápění domu o velikosti podlahové plochy 120 m2 představují pouhých 6.000 - 10.000 Kč/rok. Tato jedinečná energetická úspora je možná díky vnitřnímu zateplení tepelně izolačními panely, kde nedochází ke ztrátě tepla tím, že jsou nadměrně vyhřívány stěny.

Pohodové bydlení
Hluk, snesitelný pro člověka, je dle platných norem 50 dB. Zeď postavená z prvků BEST − UNIKA při použití tepelně izolačních panelů má výbornou zvukovou izolaci. Zeď o šířce 38 cm pohltí zvuk o hladině intenzity 62 dB; tzn. že např. při intenzitě vnějšího hluku 70 dB do místnosti pronikne pouze hluk o intenzitě 8 dB. To zaručuje klidné a kvalitní bydlení.

... a to vše díky skvělým vlastnostem zdicího systému BEST - UNIKA
kvalita díky nejmodernější technologii a kvalitním surovinám
  • životnost překračující staletí
  • přesné a jednoduché zdění
  • vysoká pevnost
  • mrazuvzdornost
  • paropropustnost
  • nízká nasákavost
  • akusticky příznivý materiál

BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 
Reklama