Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střídače Fronius v největší rakouské solární elektrárně

V září 2010 otevřela svoje brány největší rakouská solární elektrárna. 4 700 solárních panelů a 18 centrálních střídačů Fronius CL zabírajících plochu 60 000 m² dosahuje celkového ročního výkonu 950 MWh.

Deset kilometrů od výrobního a logistického závodu Sattledt (východní Rakousko) se nachází solární elektrárna o rozloze jednoho a půl fotbalového hřiště. Leží přímo u západní dálnice A1 a svým ročním výkonem 950 MWh zásobuje zasíťované fotovoltaické zařízení.

V největší rakouské solární elektrárně pracuje 18 centrálních střídačů Fronius CL domácí firmy Fronius International GmbH. Řada centrálních střídačů přesvědčí svou jedinečnou světovou modulární konstrukcí s koncepcí Fronius MIX. V jednom střídači Fronius CL je v činnosti až 15 identických výkonových dílů, které se připojují nebo odpojují v závislosti na slunečním záření a provozních hodinách. „Tím je optimalizováno jejich vytížení a především při částečném osvětlení je zajištěn maximální zisk fotovoltaického zařízení,“ vysvětluje vedoucí divize Ing. Christoph Panhuber.

Optimální sluneční záření a profesionální kontrola zařízení
Jednotlivé větve solárních generátorů jsou kontrolovány 18 jednotkami Fronius String Control.
Pokud dojde k výpadku některé větve, jednotka Fronius String Control to pozná a prostřednictvím systému Fronius DATCOM ohlásí tuto skutečnost provoznímu personálu. K optimální kontrole dále přispívá zařízení Fronius Datalogger Web, které je možné zapojit do sítě, moduly Interface Box pro načítání a další zpracování aktuálních údajů fotovoltaického zařízení, přístroj Sensorbox a také snímače teploty, záření a rychlosti větru.
 
 
Reklama