Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger na For Archu 2010 s 3D domem na dlani

Vstupte na FOR ARCHu do 3D reality s POROTHERM domem v dlani. Tuto unikátní zkušenost vám za pomoci nejnovějších digitálních technologií umožní společnost Wienerberger v hale A1, stánek 17.

Návštěvníci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který proběhne v Praze- Letňanech od 21. do 25. září, mají unikátní možnost vstoupit do světa rozšířené virtuální reality. Během okamžiku se mohou ocitnout na velkoplošné obrazovce s POROTHERM domem postaveným ve vlastní dlani. Dále je pro návštěvníky veletrhu připraven i zajímavý filmový záznam „Co oko nezachytí“, který formou časosběrného snímku dokumentuje, jak v reálu vypadá výstavba z broušených cihel POROTHERM. „Jedná se o atraktivně zpracovaný příběh „zrodu“ typového domu Harmony,“ popisuje ing. Roman Busta ze společnosti Wienerberger. „Návštěvníci tu uvidí, že z broušených cihel lze stavět neskutečně rychle a velmi kvalitně.“ Zdění s inovovanou pěnou V expozici nebudou chybět ani velmi oblíbené ukázky zdění na pěnu POROTHERM DRYFIX, jejíž popularita stále roste. Pěna se zde představí ve svojí inovované podobě s lepšími vlastnostmi a barvou, která se změnila z původní bílé na odstín terakoty. „Díky vylepšeným statickým vlastnostem je nyní možné pěnu použít i pro výstavbu zdiva v suterénu,“ upřesňuje jednu z nových výhod moderní technologie ing. Busta. Zelená úsporám nejen pro pasivní domy Cihláři předpokládají velký zájem o typovou řadu cihel POROTHERM 44 EKO+. Tyto cihly ve spojení s vhodným projektem a s propracovanými detaily obvodového zdiva umožňují postavit bez zateplení zdiva nejen nízkoenergetické, ale i pasivní domy. A to s tloušťkou zdiva pouhých 44 cm. Poptávka roste i o další cihly ze sortimentu společnosti Wienerberger. Požadovány jsou zejména ty výrobky, které jsou zaregistrovány do seznamu programu Zelená úsporám. Lidé totiž začali využívat možnosti požádat o dotaci i při rekonstrukcích či dalších stavebních úpravách. „Rekonstrukce či stavební úpravy stávajícího bydlení jsou pro lidi finančně přijatelnější než výstavba nového domu,“ vysvětluje ing. Busta. „A pokud splní podmínky programu a použijí právě některou z těchto našich registrovaných cihel, mohou i v tomto případě požádat o dotaci ze státního programu.“ Expozice společnosti Wienerberger bude umístěna v hale A 1, stánek č. 17. Návštěvníkům zde budou k dispozici i odborníci, kteří jim ochotně poradí v otázkách nejen výstavby, ale také třeba bezplatné pomoci při zakládání stavby. Pro návštěvníky je také připravena soutěž o 20 meteostanic. Více informací najdete na www.porotherm.cz.
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama